Política

L'Audiència cita a declarar el jove que va acompanyar Jaume Roura en la crema de fotografies dels Reis

El segon imputat per la crema de fotos del Rei a la Plaça del Vi de Girona és un jove gironí de 19 anys, Enric Stern, estudiant de Física

L'Audiència Nacional ha citat a declarar per aquest divendres el jove que va acompanyar el banyolí Jaume Roura en la crema de fotografies dels Reis a la plaça del Vi de Girona.
Els dos nois van prendre foc a una estructura de cartró on hi havia tres fotografies de Joan Carles I, i una altra on el monarca estava acompanyat de la reina Sofia.

El segon imputat per la crema de fotos del Rei a la Plaça del Vi de Girona és un jove gironí de 19 anys, Enric Stern, estudiant de Física a la Universitat de Barcelona. Stern és militant del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i està vinculat a Maulets.

L'Audiència Nacional l'ha citat com a imputat per un delicte d'injúries a la corona aquest divendres a les deu del matí al jutjat número 3. Stern ha estat identificat com al jove que va cremar una estructura amb tres fotos del rei Joan Carles I, i un altra on hi sortia el monarca acompanyat de la reina Sofia, el passat dijous duia 13 a la Plaça del Vi de Girona.

Stern i el jove banyolí Jaume Roure van impregnar un pal i van calar foc a les fotografies com a protesta per la visita del Rei a Girona.

D'altra banda, la plataforma Alerta Solidària, que dóna suport als inculpats, ha fet públic aquest migdia que la campanya de suport a Jaume Roura ja ha recollit més de 4.000 adhesions, una gran part de les quals s'han recollit a través del web noalrei.elsud.org.

A més, el comunicat de l'entitat també concreta que ja hi ha hagut 300 autoinculpacions; és a dir, persones que en cas que el procés tiri endavant, manifestaran al jutge que són antimonàrquics i en solidaritat li reclamaran ser processats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Hamàs envia una proposta actualitzada de treva als mediadors

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Attal redobla la crida pel front republicà tot i un sondeig que priva l'RN de la majoria

BARCELONA
tribunals

Puigdemont demana l’amnistia al Suprem pel ‘cas Tsunami’

barcelona
ÀSIA

Putin diu que l’aliança amb la Xina ajuda a “estabilitzar” la situació mundial

BARCELONA
guerra a gaza

Israel mata nou membres d’una família i s’agreuja la situació amb Hezbol·là

barcelona

La Fundació Ibn Battuta denuncia Sílvia Orriols a la Fiscalia d’odi

RIPOLL
estat espanyol

En llibertat dos exconsellers andalusos amb la pena pels ERO anul·lada pel TC

barcelona

La coordinadora no vol canviar el recorregut de la protesta contra la visita reial

LLORET DE MAR
política

Demanen excloure de l’amnistia el policia que va ferir l’home que va patir un atac de cor el 1-O

barcelona