Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

Guterres revela intensos contactes per a desbloquejar exportació d’aliments

El secretari general de l’ONU assegura que fan “un gran esforç” per intentar resoldre el problema de la seguretat alimentària

En la vigília de la II Conferència dels Oceans, Guterres demana perdó als joves per la “responsabilitat” de la seva generació en la deterioració del medi ambient

El secretari general de l’Organització de les Nacions Unides (ONU), António Guterres, ha revelat aquest diumenge a Lisboa que s’han produït “intensos contactes” per desencallar l’exportació d’aliments d’Ucraïna a través de la Mar Negra i s’ha mostrat “molt preocupat” amb la situació del país.

“Estem fent un gran esforç per intentar resoldre o ajudar a resoldre el problema de la seguretat alimentària, que és absolutament dramàtic”, ha assegurat Guterres en declaracions a cadenes locals després de reunir-se amb el president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa.

“Hi ha hagut intensos contactes, amb els ucraïnesos, amb els russos, amb els turcs i amb els Estats Units i la Unió Europea per a facilitar l’exportació d’aliments ucraïnesos de manera segura en la Mar Negra i al mateix temps les exportacions de cereals i fertilitzants russos, que són indispensables”, ha afegit.

Guterres es troba a Lisboa per participar, demà dilluns, en la sessió d’obertura de la II Conferència dels Oceans que reuneix a prop de 150 països i a més d’una vintena de caps d’Estat i de govern.

Com a part de les activitats prèvies a la cimera, el màxim representant de Nacions Unides ha participat aquest diumenge en un acte amb joves en el qual ha demanat perdó per la “responsabilitat” de la seva generació en la deterioració del medi ambient.

El diplomàtic portuguès ha admès que “vam ser lents” i que “encara avui anem molt a poc a poc” en l’adopció de mesures per a frenar el canvi climàtic. “Continuem en la direcció equivocada. Hi ha alguns punts d’inflexió però encara anem en la direcció equivocada”, ha insistit.

La conferència de Lisboa se celebrarà fins al pròxim 1 de juliol amb cinc dies de debats sobre les alternatives per frenar la deterioració de les mars i impulsar l’economia blava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona