Política

Castells reconeix que la Generalitat hauria d'haver exigit més a les elèctriques

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha reconegut que la Generalitat hauria d'haver estat "més exigent" amb les companyies elèctriques i amb la qualitat del servei que donen a Catalunya, segons ha assenyalat avui al Parlament, durant la seva compareixença davant la Diputació Permanent.

"Actuarem amb tot el rigor i tota exigència -amb les elèctriques- i s'adoptaran sancions, si és el cas. Probablement hauríem d'haver estat més exigents abans, és una de les lliçons que en traurem", ha dit Castells, en la seva rèplica als partits.

Castells, que ja havia anunciat una tutela més intensa de les xarxes elèctriques i de les inversions per a la seva renovació per part de la seva administració, ha garantit també que la Generalitat portarà l'expedient informatiu que ha obert a Endesa i Red Eléctrica de España "fins a les seves últimes conseqüències", però s'ha negat a avançar quina pot ser la seva evolució.

A més el conseller d'Economia, que és el responsable d'Energia a la Generalitat, ha demanat que "aquestes companyies no poden entrar en polèmiques públiques per donar-se les culpes unes a altres".

Joaquim Nadal
La Generalitat demanarà participar al centre de Coordinació de l'Operació Ferroviària a Barcelona 2007 que ha creat el Secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, segons ha informat el conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal.

Nadal ha dit, sobre la crisi dels trens de rodalies que viu Barcelona, que "fins ara la Generalitat no té la gestió directa de Rodalies, ens informen del que passa, però no podem intervenir-hi", però ha assegurat que quan la Generalitat entri en aquest organisme, "això canviarà" i serà una preparació per a quan Catalunya assumeixi el traspàs d'aquesta xarxa de ferrocarril.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.