Política

incendis forestals

Preocupació pels incendis que encara cremen a Galícia

El foc ja ha cremat 28.000 hectàrees

La majoria dels que es van declarar a Canàries, País Valencià i Castella i Lleó comencen a estar estabilitzats

Els incendis forestals que assolen mitja Espanya comencen a estabilitzar-se com els declarats a Castella i Lleó, València i les Canàries, però preocupa especialment la situació a Galícia, on ja han cremat més de 28.000 hectàrees.

A la comunitat gallega, després de l’extinció d’un foc a Quiroga (Lugo), que ha destruït 247 hectàrees, i l’aparició d’un altre, que va començar en tres punts diferents, a O Saviñao (Lugo), els incendis encara afecten 28.020 hectàrees , segons la Conselleria del Medi Rural.

Mentrestant, continua estabilitzat el foc de Folgoso do Courel i A Pobra do Brollón (Lugo), on s’han ajuntat cinc focus diferents que ara compten com un únic, mentre les flames a les parròquies de Vilamor i Seceda (Folgoso) ia Saa ( A Pobra) afecten 11.100 hectàrees i estan estabilitzades des de dilluns.

A Ourense segueix estabilitzat des de dilluns el de Vilariño de Conso, parròquia de Pradoalbar, on cremen 6.500 hectàrees que afecten el parc natural d’O Invernadeiro i en aquesta mateixa província també està controlat ja el foc a Carballeda de Valdeorras, parròquia de Riodolas, amb 10.500 hectàrees afectades, en part al parc natural da Serra da Enciña da Lastra.

A Andalusia, continuen les tasques d’extinció de l’incendi que afecta des d’última hora d’ahir dimarts a la Sierra del Arca , a San Roque (Cadis), i que ha obligat el desallotjament de diverses vivendes rurals properes.

Pel que fa al foc al terme municipal de Bonares (Huelva), l’Infoca ho ha donat per estabilitzat aquest matí igual que ha passat al d’Almonte, cosa que fa possible que els veïns dels 236 habitatges que van ser desallotjats puguin tornar a casa seva.

Respecte a l’incendi a la localitat malaguenya de Mijas, que va obligar desenes de desallotjaments i va afectar façanes d’habitatges, a primera hora d’ahir a la nit es va desactivar el nivell 1 del Pla d’Emergències i es va restablir el trànsit de vehicles a l’AP-7, que va resultar afectat per l’incendi de Mijas, i també a l’A-7175, tallada en tots dos sentits pel fum de l’incendi de la localitat de Benahavís.

Els dos focs, Mijas i de Benahavís, se sumen als declarats aquest dimarts a la tarda en aquesta mateixa província malaguenya als termes municipals d’Estepona, que segueix actiu però amb evolució favorable, i Cártama, que ja està extingit.

També s’ha donat per controlats l’incendi forestal que es va iniciar dilluns a la tarda en un paratge de la localitat sevillana de Cantillana.

Al País Valencià , evoluciona positivament el foc declarat al terme de la localitat de Carrers, després d’haver destruït ja més de 220 hectàrees

A Castella i Lleó, una de les comunitats més afectades per les flames, l’incendi que es va declarar diumenge passat a la localitat avilesa de San Juan de la Nava ha baixat del nivell 2 de perillositat al nivell zero i s’ha unit així al de Cebreros, a la mateixa província, que des de dilluns està en aquest esglaó més baix.

Els dos incendis forestals més importants que s’han declarat les últimes setmanes a la província avilesa estan actius encara però s’espera donar-los per controlats les pròximes hores.

Mentrestant, millora la situació dels incendis forestals actius a Vegalatrave (Zamora) i Quintanilla del Coco (Burgos), aquest últim ja en nivell 1.

Pel que fa al declarat diumenge passat a Vegalatrave (Zamora) -a partir d’aquest dimarts a Losacino després de la correcció efectuada pel dispositiu contra incendis- va patir ahir una reactivació a l’altura del terme de Marquiz d’Alba, cosa que va obligar a reforçar els mitjans per a lextinció del foc.

A les Canàries, l’incendi forestal que ha afectat 226 hectàrees del nord de Tenerife, camina cap al seu control i malgrat la meteorologia adversa que es registra aquest dimecres amb altes temperatures i baixa humitat, hi ha hagut poques reactivacions, que s’han centrat a el vessant de Tigaiga.

A Castella-la Manxa l’incendi desfermat a Humanes (Guadalajara), que ha calcinat al voltant de 2.000 hectàrees, està estabilitzat i els veïns afectats de les localitats d’Espinosa de Henares i Copernal ja es troben una altra vegada a casa seva.

L’incendi forestal declarat al terme municipal de Carcastillo (Navarra) es va donar per controlat dimarts a última hora, gràcies a les condicions meteorològiques favorables i al treball dels efectius per terra i aire.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona