Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Àustria i Hongria critiquen la Comissió Europea pel pla d’estalvi del gas

Els dos caps de govern no han mostrat sintonia pel que fa a les polítiques de la Unió Europea pel que fa a la immigració

Els caps de govern d’Àustria –Karl Nehammer– i Hongria –Viktor Orbán– han criticat aquest dijous la Comissió Europea (CE) per la seva gestió de la crisi del gas natural, enmig del fort encariment de l’energia arran de la guerra russa contra Ucraïna.

El primer ministre hongarès, l’ultranacionalista Viktor Orbán, ha dit en roda de premsa a Viena, després d’una trobada amb el seu homòleg austríac, el conservador Karl Nehammer, que als hongaresos “mai els agrada que els limitin”, en al·lusió al pla d’estalvi energètic comunitari.

Aquest pla d’estalvi preveu una reducció del consum del gas en cada país membre de la Unió Europea (UE) del 15% entre l’1 d’agost de 2022 i el 31 de març de 2023.

Nehammer també ha criticat la CE per no actuar més ràpidament per a impulsar compres conjuntes de gas en els mercats internacionals, amb la finalitat d’aconseguir preus més moderats en el marc dels esforços per a reduir la dependència de Rússia. “Una plataforma conjunta d’energia és més important que mai. Hi ha molts anuncis de la Comissió Europea, però molt poques mesures concretes”, va assegurar el canceller federal austríac.

En tot cas, a diferència del seu homòleg hongarès, Nehammer ha defensat les sancions econòmiques europees contra Moscou “com l’única forma pacífica” per a respondre a l’agressió russa a Ucraïna. A la llarga, les mesures punitives tindran èxit, es va mostrar convençut el líder democratacristià.

Orbán, per part seva, va reiterar els seus dubtes sobre l’estratègia comunitària de sancionar Rússia per la invasió d’Ucraïna, ja que en la seva opinió, Europa s’encamina cap a una “economia de guerra”.

Àustria i Hongria són dos països altament dependents del gas natural rus, per la qual cosa tots dos rebutgen un embargament a les importacions d’aquesta matèria primera des de Rússia.

Cap sintonia pel que fa a la immigració

Pel que fa al tema de la immigració, en aquest punt no hi ha hagut sintonia entre els dos líders. Així, mentre Orbán ha defensat que “soc l’únic polític de la UE que està en contra de la immigració”, Nehammer ha criticat les declaracions d’Orbán: “Nosaltres rebutgem qualsevol forma de racisme i antisemitisme, a causa de la nostra pròpia responsabilitat històrica (en el nazisme). Per això, som especialment sensibles en aquest tema”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona