Política

Aladern desconeix per què la fan fora del govern de Blanes

Denuncia que l’alcalde no ha aclarit les irregularitats que li atribueix i per les quals li ha obert un expedient informatiu

La decisió ha trencat el pacte de govern d’ERC i Blanes en Comú Podem

La regidora de Blanes en Comú Podem, Rosa Maria Aladern, va assegurar ahir que encara no sap per què l’alcalde Àngel Canosa (ERC) li va obrir dilluns un expedient d’incoació per unes presumptes irregularitats. Això i la suspensió de les seves funcions al govern va comportar la sortida dels Comuns, que van considerar trencat el pacte de govern i ja han passat formalment a l’oposició, amb Aladern inclosa. De fet, el contingut de les irregularitats és la gran incògnita sense desvelar, tot i que els portaveus dels principals grups polítics amb representació al consistori han demanat a l’alcalde que ho faci.

Aladern va justificar que havia convocat una roda de premsa per defensar-se de les difamacions de l’alcalde, tot i que va insistir que desconeix quines irregularitats li atribueix l’alcalde. Per això, va dir que l’actuació de Canosa contra ella responia únicament a un interès electoralista i de buscar rellevància amb la gestió feta durant tres anys pels Comuns, que ara està donant resultats. “Els blanencs no es deixen enganyar, ja pot anar fent cortines de fum”, va indicar, i va reblar: “No soc perfecta, com tothom, però no amago res.” A més, va informar que està en espera de conèixer la informació de l’expedient que se li ha obert per emprendre les accions legals que consideri oportú. “No tinc por de res; de fet, sense voler, l’alcalde m’ha alliberat”, va sentenciar.

La regidora va donar detalls de la gestió municipal per posar en relleu l’“autoritarisme” de l’alcalde i la relació amb els fins ara socis de govern. Aladern va denunciar el maltractament a Peixos Ros amb la dilatació d’un tràmit per ampliar l’empresa. “És un acord marc, un conveni urbanístic, que no ha passat per Urbanisme i que ha sortit del despatx d’alcaldia. Qualsevol municipi de la comarca estaria encantat de tenir una empresa amb cent treballadors”, va dir. La regidora també va explicar que l’alcalde ha faltat a la veritat amb el tanatori quan ha parlat amb l’AMPA de sa Forcanera i amb els veïns de Mas Enlaire i els ha dit que no en té informació. “N’hem parlat a les juntes de govern i vam fer una reunió amb tècnics on vaig explicar per què es va desestimar una primera ubicació i es va informar el promotor sobre alternatives”, va indicar.

I, finalment, va denunciar la campanya de desprestigi de què és objecte com a responsable del servei de neteja de l’empresa pública NORA i també d’un tracte poc correcte cap als treballadors municipals.

LES FRASES

L’alcalde vol tenir més presència per la proximitat de les eleccions i es vol apropiar de tres anys de feina feta per nosaltres
Avui marxo jo, però qui no estarà assegut a l’alcaldia després de les properes eleccions serà ell
Rosa Maria Aladern
Regidora de Blanes en Comú Podem

L’expedient, tancat molt aviat

Entre final d’aquesta setmana i principi de la vinent, estarà enllestit l’expedient informatiu incoat a Rosa Maria Aladern. Són les previsions del Secretari Habilitat Nacional que l’està duent a terme. Fins que l’alcalde no tingui aquest informe diu que no farà cap declaració sobre les presumptes irregularitats que li atribueix. Àngel Canosa va firmar el dilluns un decret per retirar totes les competències de govern a Aladern i deixar sense efecte les atribucions que ostentava i va informar que incoava un procediment d’informació reservat. Canosa remarcava en un comunicat que ho feia des del “més absolut respecte per la presumpció d’innocència, però també des de la voluntat d’actuar fermament en la defensa de la bona gestió pública”. Aladern va deixar, doncs, de ser tercera tinenta d’alcalde i regidora d’Enginyeria, Urbanisme, Obra Pública i Neteja i Recollida de Residus. Abans-d’ahir es feia pública la redistribució de responsabilitats entre els cinc membres d’ERC al govern i avui se celebra la junta de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona