Política

conflicte bèl·lic l’est d’europa

Von der Leyen descarta un alto el foc entre Ucraïna i Rússia

Demana “prendre’s de debò” el “desafiament” que suposa l’aliança entre Rússia i la Xina

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha descartat aquest dijous la conveniència d’un alto el foc entre Ucraïna i Rússia i ha defensat que l’única opció acabar aquesta guerra és que Rússia posi fi a la invasió.

“Sé que alguns demanen un alto el foc, però la realitat és que si Rússia deixa de lluitar, no hi haurà més guerra a Ucraïna. Si Ucraïna deixa de lluitar, no hi haurà més Ucraïna”, ha assegurat Von der Leyen en un discurs en la Universitat de Princeton, aprofitant la seva estada a Nova York per l’Assemblea General de l’ONU.

La presidenta de l’Executiu comunitari ha dit que l’Exèrcit ucraïnès està fent “avanços impressionants, alliberant molts pobles i ciutats, obligant les forces armades russes a retirar-se”, en relació amb la reconquesta del territori oriental del país que ha aconseguit Kíiv en les últimes setmanes. “Això requereix consolidació”, ha afirmat Von der Leyen.

De fet, els ministres d’Exteriors de la UE, en una trobada informal a Nova York, es van comprometre ahir a continuar enviant armes a Ucraïna i a aprovar noves sancions econòmiques contra Rússia, inclòs el sector de la tecnologia civil, així com la incorporació de noves persones en la llista d’individus sancionats.

La presidenta de la Comissió Europea va demanar també “prendre’s de debò” el “desafiament” que suposa l’aliança entre Rússia i la Xina, malgrat les “esquerdes” que han suposat els dubtes de Pequín a la guerra a Ucraïna.

“A principis d’enguany, Rússia i la Xina van declarar la seva amistat il·limitada. I encara que en els últims dies han aparegut esquerdes, tots dos continuen aspirant a una visió del futur fonamentalment diferent” a les democràcies, ha dit Von der Leyen.

“Crec que hem de prendre’ns de debò aquest desafiament”, ha assenyalat la presidenta de l’Executiu comunitari i en aquest sentit, ha apostat per la necessitat de “defensar l’ordre internacional obert i inclusiu, tant als Estats Units, com a Europa i més enllà”.

Von der Leyen ha demanat no “donar per descomptada” la persistència de la democràcia, ja que, segons ha advertit, “sabem que ràpid i que devastadorament pot canviar la història”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona