Política

POLÍTICA

El Kremlin reconeix consultes amb els EUA sobre armes nuclears

Els assessors de Biden havien alertat Putin que qualsevol ús d’armes atòmiques tindria resposta

El Kremlin ha reconegut avui consultes amb els Estats Units sobre armes nuclears després que el president rus, Vladímir Putin, amenacés de recórrer a tot el seu arsenal per defensar el seu país davant del que va anomenar “xantatge nuclear” de l’OTAN.

Aquestes consultes se celebren “al nivell degut”, va explicar Dmitri Peskov, portaveu presidencial durant la seva tradicional roda de premsa telefònica.

“Hi ha canals de diàleg, però tenen un caràcter molt esporàdic. Almenys, permeten enviar missatges urgents amb les postures de cadascú”, va precisar. Això sí, Peskov va deixar sense comentaris els advertiments de l’assessor de seguretat nacional dels EUA, Jake Sullivan, que el seu país respondrà “de manera decisiva” si Moscou recorre a les armes nuclears.

“Hem comunicat directament, en privat, a nivells molt alts al Kremlin, que qualsevol ús d’armes nuclears tindrà conseqüències catastròfiques per a Rússia, que els Estats Units i els nostres aliats respondrem de manera decisiva”, va assegurar l’assessor nord-americà.

En un discurs televisat dimecres passat, Putin va advertir a l’OTAN que Rússia compta amb un arsenal “sense comparació” que li permet contrarestar qualsevol amenaça occidental.

“Vull recordar que el nostre país també disposa de diferents sistemes ofensius i, en alguns components, són més moderns que els que tenen els països de l’OTAN”, va afirmar.

De poc va valer que el viceministre d’Afers Estrangers rus, Serguei Riabkov, matisés poc després que Rússia no amenaça ningú amb armes nuclears, en una conferència dedicada al 60è aniversari de la Crisi dels Míssils de Cuba.

El president dels EUA, Joe Biden, va aprofitar la seva intervenció a l’Assemblea General de l’ONU per acusar Putin de fer “amenaces irresponsables sobre l’ús d’armes nuclears”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona