Política

La CUP dona per “trencada” l’aliança amb el govern

Estrada defensa que Aragonès se sotmeti a una qüestió de confiança per “clarificar” les seves aliances

La diputada de la CUP Laia Estrada ha denunciat la “traïció en tota regla” del govern al “mandat del 14-F” i ha lamentat que no hi ha “ni rastre” del gir a l’esquerra que els anticapitalistes reclamaven ni de “passes” per tirar endavant el procés. En una roda de premsa des del Parlament Estrada s’ha queixat que el Govern “no ha complert els compromisos” amb els cupaires i ha dit que és “evident” que l’aliança amb la CUP està “trencada”. En aquesta línia, la diputada ha assegurat que el govern “no té aliances formals” i ha defensat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, se sotmeti a una qüestió de confiança per “clarificar” qui són els seus socis.

Justament els cupaires porten al ple que comença aquest dimarts una moció per instar el president a sotmetre’s a la qüestió de confiança.

Durant la roda de premsa Estrada ha lamentat que al debat de política general ERC i Junts votessin en contra a “pràcticament totes” les seves propostes de resolució, fet que els indica que la seva aliança està “trencada”. A més, també ha assenyalat que els comuns estan descontents amb el nivell de compliment de l’acord de pressupostos del 2022, i ha assegurat que el PSC són “els veritables socis” del govern.

En relació a la crisi oberta a l’executiu entre ERC i Junts ha lamentat que la picabaralla no sigui per “una confrontació d’estratègies” sinó que és “una pugna pel poder”.

Per tot plegat ha insistit que cal que Aragonès se sotmeti a una qüestió de confiança perquè es pugui veure quines són les seves aliances “per coherència, honestedat i garanties democràtiques”.

Segons Estrada el govern ha “traït” el mandat del 14-F perquè fins ara el que ha fet ha estat “pacificar el conflicte d’alliberament nacional” i tirar endavant polítiques que “no incomoden a Foment ni a la patronal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona