Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Biden promet que Putin rendirà comptes pels atacs a Ucraïna

Fa una crida a Moscou a “acabar aquesta agressió injustificada de manera immediata i retirar les seves tropes d’Ucraïna”

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha condemnat aquest dilluns els bombardejos a gran escala de Rússia contra diverses ciutats d’Ucraïna i ha promès que el mandatari rus, Vladímir Putin, rendirà comptes per les “atrocitats” comeses durant la guerra.

“Els Estats Units condemnen fermament els atacs russos amb míssils d’avui a Ucraïna, inclosa Kíiv. Aquests atacs han matat i han ferit civils, a més de destruir infraestructura no militar”, ha criticat el president estatunidenc en un comunicat.

Biden, qui va oferir les seves condolences als familiars de les víctimes, ha considerat que aquests bombardejos “demostren una vegada més la completa brutalitat de la guerra il·legal del senyor Putin contra el poble ucraïnès”.

“Aquests atacs només reforcen el nostre compromís amb el poble d’Ucraïna. Juntament amb els nostres aliats, continuarem imposant costos a Rússia per la seva agressió, farem que Putin i Rússia rendeixin comptes per les seves atrocitats i crims de guerra, i subministrarem el suport necessari perquè les forces ucraïneses defensin al seu país”, ha afirmat.

Així mateix, Biden ha fet una crida a Moscou a “acabar aquesta agressió injustificada de manera immediata i retirar les seves tropes d’Ucraïna”.

Poc abans, el secretari d’Estat dels Estats Units, Antony Blinken, havia cridat al seu homòleg ucraïnès, Dymitro Kuleba, per a expressar-li el seu suport davant els atacs de Rússia.

Els bombardejos russos a gran escala llançats aquest dilluns contra ciutats ucraïneses, entre elles Kíiv, han causat un nombre encara indeterminat de morts, mentre la població busca protecció en refugis.

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha assenyalat en un missatge al poble ucraïnès que els atacs massius en diverses regions d’Ucraïna tenen com a objectiu danyar la infraestructura energètica i causar baixes entre la població civil.

Rússia ha presentat els bombardejos com una resposta a l’atac perpetrat aquest cap de setmana contra el pont de Crimea, que uneix aquesta península amb el seu territori i del qual el Kremlin responsabilitza als serveis secrets d’Ucraïna.

Putin ha amenaçat de llançar nous atacs d’aquest tipus si Kíiv perpetra “atemptats terroristes” d’envergadura a Rússia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona