Política

conflicte b èl·lic a l’est d’europa

Tropes russes arribaran aviat a Bielorússia per a formar agrupació regional

L’OTAN demana Minsk que deixi de donar suport a l’“operació militar especial” de Rússia

Tropes russes arribaran “en els pròxims dies” a Bielorússia per a formar una agrupació militar regional davant l’augment de les tensions amb la veïna Ucraïna, ha informat aquest divendres el ministeri de Defensa de l’antiga república soviètica.

“En els pròxims dies començaran a arribar a territori de Bielorússia tropes russes que formen l’Agrupació Militar Regional”, ha assegurat Víctor Tumar, representant de l’Estat Major de l’Exèrcit bielorús, en un comunicat.

Aquests soldats participaran en activitats d’instrucció militar destinades “a l’augment del nivell de compliment de missions en la defensa de la Unió Estatal” Rússia-Bielorússia.

La nota destaca que durant els últims anys els països membres de l’OTAN han incrementat el seu potencial a les fronteres amb Bielorússia, al que s’ha sumat el rearmament de Polònia i els països bàltics.

Per aquest motiu, prop de Bielorússia existeixen agrupacions militars equipades amb armament ofensiu modern. “Aquests fets confirmen l’increment de les amenaces en el terreny de la seguretat militar de Bielorússia i la Unió Estatal, la qual cosa demanda l’adopció de mesures urgents”, ha assenyalat.

Tumar ha subratllat que l’objectiu de l’agrupació rus-bielorussa és garantir la paritat en matèria de seguretat i manteniment de la pau i reduir l’activitat militar a les fronteres. “L’agrupació militar regional de la Unió Estatal és un projecte estrictament defensiu”, ha ressaltat Tumar.

La setmana passada el president bielorús, Aleksandr Lukaixenko, va anunciar haver acordat la creació d’aquesta agrupació amb el seu col·lega rus, Vladímir Putin. Lukaixenko no va precisar el nombre d’efectius que integraran aquesta agrupació.

Reacció de l’OTAN

Per la seva banda, el secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha demanat Minsk que deixi de donar suport a l’“operació militar especial” de Rússia.

Ucraïna acusa Bielorússia de complicitat en l’actual campanya militar russa en cedir el seu territori a l’exèrcit invasor per a llançar atacs al país veí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona