Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

Rússia torna a bombardejar Kíiv

Drons kamikaze provoquen cinc explosions al centre de la capital

Almenys tres persones han mort i quatre han resultat ferides

Rússia ha tornat a bombardejar aquest dilluns al matí la capital d’Ucraïna, Kíiv, on s’han produït diverses explosions.

L’alcalde de la ciutat, Vitali Klitxkò, ha informat que la ciutat ha estat atacada amb “drons kamikaze” que han produït cinc explosions al cèntric barri de Xevtxenko.

L’atac ha provocat un incendi en un “edifici no residencial” i “diversos blocs d’apartaments” han resultat danyats, ha afegit el batlle.  Els bombers i els serveis d’emergències mèdiques s’han desplaçat als llocs atacats. Després de les dues últimes explosions, l’alcalde ha renovat la crida a la població a quedar-se als refugis. També ha informat que al centre de la ciutat el trànsit està tallat a diversos trams de carrers.

Klitxkò ha detallat que un total de 28 drons russos han volat aquest matí cap a Kíiv, però ha destacat que “la majoria dels terroristes voladors han estat abatuts” per la defensa aèria ucraïnesa. No obstant això, s’han produït almenys cinc explosions, entre les quals en un edifici residencial del districte Xevtxenko.

Entre les runes d’aquest immoble els serveis d’emergència han rescatat el cos sense vida d’una veïna. L’alcalde ha afegit que una altra persona està atrapada sota els enderrocs i tres víctimes han estat hospitalitzades.

Més tard, la Presidència ucraïnesa ha elevat a tres “les persones mortes com a resultat d’un atac kamikaze en un edifici residencial” de Kíiv, segons ha escrit el vice-cap de gabinet del departament, Kirilo Timoixenko. Segons el portaveu, 19 persones han estat rescatades de l’edifici bombardejat i almenys quatre han resultat ferides.

Klitxkò ha difós una imatge amb les restes del que afirma que és un dels aparells no pilotats utilitzats en el bombardeig. En un dels fragments es llegeix Geran-2, que és la denominació russa del dron iranià Shahed-136.

El cap de l’oficina del President d’Ucraïna, Andri Iermak, ha confirmat a Telegram. “Explosions a Kíiv. La capital ha estat atacada amb drons kamikaze”.

Iermak ha lamentat que Rússia cregui que llançar drons amb càrregues explosives l’ajudarà en la seva “agonia” al camp de batalla i ha demanat a Occident “més sistemes de defensa aèria i com més aviat millor”. “No tenim temps per a accions lentes. [Necessitem] més armes per defensar el cel i destruir l’enemic”, ha apressat.

La setmana passada les tropes russes van perpetrar bombardejos massius a diverses regions ucraïneses, en molts dels quals va utilitzar diversos tipus de míssils i també drons kamikaze.

Un d’aquests atacs va afectar també el districte de Xevtxenko de Kíiv, on dues explosions van deixar sis víctimes mortals.

Ucraïna destrueix 37 de 43 drons russos

Rússia ha utilitzat en els atacs d’aquest matí contra territori d’Ucraïna 43 drons kamikaze, dels quals 37 han estat abatuts per les forces de Kíiv, segons ha confirmat la força aèria ucraïnesa, citada per l’agència Ukrinform.

“Han volat des del sud 43 [drons], dels quals 37 han estat eliminats. Hi han participat totes les forces i mitjans, aviació, sistemes de míssils antiaeris i altres forces de defensa”, ha dit a la televisió el representant del comandament de la força aèria ucraïnesa, Iuri Ihnat.

El portaveu militar ha assegurat que “almenys el 86 % dels drons destruïts són Shahed [un model iranià]”. “No és un mal resultat per a aquests objectius”, ha afegit.

Ihnat ha demanat a la ciutadania que deixi que les tropes ucraïneses facin la seva feina, en al·lusió a una imatge que circula a les xarxes socials on es veu un home que des d’una finestra intenta disparar contra alguna cosa al cel. “No hi ha necessitat de disparar per la finestra”, ha dit. El militar ha advertit que les bales que es disparen en zones densament poblades després cauen i poden ferir algú, sobretot les de les escopetes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona