Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Putin podrà ordenar la creació de batallons de voluntaris, segons una nova llei

De moment, la participació de voluntaris i de reservistes no ha tingut gaire efecte sobre el terreny

El president rus, Vladímir Putin, podrà ordenar al ministeri de Defensa la creació de batallons de voluntaris, com els que combaten a Ucraïna en el marc de la campanya militar iniciada fa diversos mesos, segons una nova llei aprovada aquest dimecres per la Duma o cambra de diputats.

Qualsevol ciutadà rus podrà formar part d’aquestes unitats de voluntaris prèvia signatura del corresponent contracte, assenyala la iniciativa legal proposta pel president de la Duma, Viatxeslav Volodin, i els diputats del partit del Kremlin, Rússia Unida.

La llei precisa que aquests voluntaris compliran amb les missions que els encarreguin les Forces Armades en temps de guerra o llei marcial, durant el procés de mobilització, en cas de conflicte militar, operació antiterrorista o enviament de tropes a l’exterior.

A més, la nova llei estableix l’estatus de voluntari, els requisits d’ingrés i exclusió en els batallons, i les condicions de pagament i cobertura social. “Pel seu estatus, els voluntaris seran equiparats amb els militars professionals. És el just, ells també defensen al nostre país”, ha explicat Volodin.

El ministeri de Defensa és qui ha de determinar la missió, termini i lloc de compliment, composició i nombre d’integrants de cada unitat. Les clàusules incloses en la nova llei afectaran de manera retroactiva els voluntaris que participen des del 24 de febrer en l’anomenada “operació militar especial” a Ucraïna.

“El projecte de llei és extremadament important i actual. Avui dia, una gran quantitat d’homes participen voluntàriament en l’operació militar especial. Són autèntics patriotes del nostre país i mereixen tot el nostre suport”, ha dit a la premsa Andrey Kartapolov, cap del comitè de defensa de la Duma.

Davant la manifesta falta d’homes en les files de l’Exèrcit rus que combat a Ucraïna, gairebé totes les regions han format unitats de voluntaris per orde del Kremlin, segons ha informat la premsa independent.

Amb tot, la seva participació a penes ha influït en la situació sobre el terreny, igual que ha ocorregut de moment amb la mobilització de 300.000 reservistes ordenada pel president, Vladímir Putin.

Tant voluntaris com mobilitzats s’han queixat de la falta d’equips, l’absència d’instrucció militar i les males condicions de manutenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA