Política

El vaixell ‘Ocean Viking’ posa el rumb cap a Còrsega després del rebuig d’Itàlia

Tots els tripulants de les naus ‘Rise Above’ i ‘Geo Barents’ desembarquen al port de Reggio de Calàbria

Salvini torna a enfrontar-se a les ONG de rescat

El vaixell humanitari Ocean Viking, amb 234 immigrants salvats al Mediterrani central fa dinou dies, va posar ahir el rumb cap a Còrsega després que les autoritats italianes els prohibissin desembarcar en el seu territori, segons va anunciar l’organització SOS Méditerranée. L’embarcació va abandonar les aigües internacionals al davant del port italià de Catània (sud) i es dirigeix a l’illa de Còrsega per desembarcar els 234 immigrants salvats entre el 22 i el 26 d’octubre, entre els quals hi ha més de quaranta menors no acompanyats.

El nou govern italià de la ultradretana Giorgia Meloni ha emprès un pols amb les ONG que rescaten immigrants al mar, a les quals acusa de fomentar el fenomen migratori, i no ha respost les més de trenta peticions de port de l’Ocean Viking. Aquesta nau és una de les quatre que els últims dies han topat amb les noves disposicions del govern italià. Era l’única que no havia acceptat entrar a aigües italianes i s’havia mantingut fora del límit de jurisdicció de les 12 milles.

El vaixell Rise Above, dels alemanys de Mission Lifeline, amb 89 immigrants a bord (després de sis evacuacions), va poder desembarcar la nit de dilluns tots els tripulants al port de Reggio de Calàbria, a l’extrem sud de la península. Les autoritats italianes van permetre també el desembarcament dels 212 immigrants que seguien a bord del vaixell humanitari Geo Barents, després d’avaluar-ne l’estat psicològic i després d’una primera inspecció sanitària en què van ser rebutjats i per la qual continuaven al port sicilià de Catània. El Geo Barents va atracar a Catània el 5 de novembre amb 572 immigrants a bord, però només van desembarcar els considerats “vulnerables”, sobretot dones, menors i malalts.

El Humanity 1, de l’organització SOS Humanity, amb 179 immigrants a bord, va poder atracar al port de Catània, però no han pogut desembarcar tots els tripulants.

El vice primer ministre i titular d’Infraestructures, Matteo Salvini (de la Lliga), va decretar que només podien desembarcar els immigrants considerats “vulnerables” i la resta havien de quedar-se a bord per ser retornats a aigües internacionals. Salvini ja es va enfrontar a les ONG entre el 2018 i el 2019, quan era ministre de l’Interior, i ara l’estan jutjant per no haver atès els immigrants rescatats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

barcelona
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera