Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Borrell inaugura la missió europea d’entrenament a ucraïnesos i promet ajuda

L’alt representant de la Unió Europea diu que la missió de formació tindrà un cost de 106,7 milions d’euros

L’alt representant de la Unió Europea per a Afers exteriors i Política de Seguretat, Josep Borrell, ha inaugurat aquest divendres en la base polonesa de Brzeg la missió europea d’entrenament a soldats ucraïnesos i ha afirmat que el suport a Ucraïna continuarà desenvolupant-se.

Borrell ha visitat la base militar a Polònia occidental, que acull part de la recentment llançada Missió Europea d’Assistència Militar a Ucraïna (EUMAM), després d’haver participat en el consell ministerial de l’OSCE a Lódz, en el centre del país.

“El nostre suport s’està duent a terme i ho continuarà fent. Aquesta missió és una missió sense precedents”, ha afirmat l’alt representant en una roda de premsa, destacant que ha estat establerta en un temps rècord de poques setmanes i que amb ella s’impulsa la cooperació militar europea a un “nou nivell”.

La missió, aprovada com a reacció a l’agressió russa contra Ucraïna, té com a objectiu incrementar les capacitats militars de les forces armades ucraïneses i reforçar la seva resiliència a llarg termini.

El portaveu d’EUMAM, el major Artur Pinkowski, ha declarat a Efe que l’entrenament va començar a mitjan novembre i que existeixen diferents tipus de formació a diferents nivells i per part de diversos països europeus. El campament de Brzeg és només un entre molts, i en ell s’entrena a sapadors, encara que des d’ell s’exerceixen també labors de coordinació, ha destacat.

“Aquest comandament es va crear per a respondre a les necessitats de les quals informen els comandaments ucraïnesos i per a coordinar les seves necessitats amb les nostres capacitats, de manera que siguin capaces de complir amb la seva missió de defensar el seu país”, ha reblat.

La missió proporciona entrenament a escala bàsica, avançat i especialitzat en àmbits com el de l’assistència mèdica, CBRN (maneig d’armes químiques, biològiques, radiològiques i nuclears), desminatge, logística i comunicacions. A més, segons Pinkowski, els efectius ucraïnesos reben formació individual, d’equip i de grup.

La iniciativa, amb un cost estimat de 106,7 milions d’euros, segons dades europees, s’estendrà durant un període de dos anys i té com a objectiu entrenar a un total de 15.000 soldats i oficials.

D’acord amb Borrell, ja estan rebent formació un miler d’efectius ucraïnesos en diversos campaments. “Participen 20 països membres, amb el que és la missió militar europea més àmplia fins avui, ha agregat l’alt representant.

Borrell ha assegurat, a més, durant la roda de premsa que l’Exèrcit ucraïnès és avui “un dels millors del món”, després d’haver resistit l’agressió russa d’una forma que “ningú hagués esperat”.

L’assistència europea a les forces armades ucraïneses, comptant també el suport bilateral proporcionat per estats membres, s’aproxima ja a la quantitat de 9.000 milions d’euros, ha afegit Borrell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona