Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Investiguen la sospitosa mort d’un altre magnat i polític rus a l’Índia

Pavel Antov ha mort només 2 dies després que ho fes un dels seus acompanyants, Vladímir Budanov, d’un atac de cor

La mort del magnat i polític rus Pavel Antov, que es va precipitar des d’un tercer pis en un hotel de l’Índia dies després de la defunció d’un dels seus companys de viatge, està sent investigada per la Policia, que aquest dimarts ha donat prioritat a la hipòtesi del suïcidi.

La mort d’Antov, conegut com el rei de les salsitxes pel seu imperi carni i que havia criticat la invasió russa d’Ucraïna, és l’última d’una llista de milionaris russos morts després de l’inici de la guerra.

Antov va morir en caure des del tercer pis de l’hotel Sai International a la ciutat de Rayagada, en l’estat oriental d’Odisha, segons ha afirmat el superintendent de la Policia del districte, Vivekananda Sharma, en declaracions recollides pel periòdic The Hindu.

Sharma ha explicat que un dels acompanyants del magnat, Vladímir Budanov, va ser trobat mort divendres passat a l’hotel després de sofrir un atac al cor. Antov, de 65 anys, estava “deprimit per la mort i ell també va morir”.

El recepcionista de l’establiment, Bijaya Kumar Swain, que es trobava en l’edifici quan va tenir lloc el succés, ha detallat a Efe que Antov estava celebrant el seu aniversari a l’hotel, al qual va arribar el passat 21 de desembre acompanyat d’altres tres persones, entre ells el també rus Budanov.

Swain ha declarat que Budanov havia “begut moltes ampolles d’alcohol” la nit anterior a la seva mort.

Antov era un membre de l’assemblea legislativa de la regió de Vladímir, pròxima a la capital Moscou, i el juny passat es va veure embolicat en una controvèrsia en condemnar els atacs amb míssils russos contra Ucraïna en unes converses de Whatsapp que van ser filtrades.

No obstant això, el magnat es va disculpar dies després de la filtració i va assegurar ser un patriota i donar suport a la guerra.

La mort d’Antov se suma a la llista de milionaris de nacionalitat russa morts en circumstàncies misterioses des del començament de la guerra.

El setembre passat, el director executiu de la Corporació russa per al Desenvolupament del Llunyà Orient, Ivan Petxorin, va morir després de caure d’un vaixell en el qual navegava per la mar del Japó, prop de l’illa Russki.

Aquest mateix mes, el president de la petroliera russa Lukoil, Ravil Maganov, de 67 anys, va morir després de caure per la finestra de l’hospital moscovita en el qual estava ingressat. La junta directiva de Lukoil era crítica amb la campanya militar russa a Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El Suprem examina un cas que pot eximir als assaltants del Capitoli i Trump

barcelona
política

Fiscalia del T. de Comptes desatén l’amnistia i reclama l’1-O als governs de Mas i Puigdemont

barcelona
Unió europea

Un polèmic fitxatge de Von der Leyen renuncia a ocupar el càrrec

barcelona
política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona