Política

Creix la tensió l'endemà de la conferència d'Annapolis

L’endemà de la conferència internacional de pau als Estats Units, israelians i palestins sobre el terreny reaccionen dividits a la cita diplomàtica d’Annapolis i, al mateix temps, es produeixen nous incidents violents de la banda palestina.

A l’oposició israeliana al govern del primer ministre Ehud Olmert es van escoltar ahir peticions de dimissió del cap de govern hebreu mentre que el partit ultraortodox Shass va aclarir que la cimera “no obliga els socis de la coalició” i que si el govern arriba a “evacuar els jueus d’aquesta terra, no li farem costat”. La ministra d’Exteriors israeliana, Tsipi Livni, assegura que la coalició no corre perill i l’enforteix, de fet, el comentari del soci de govern Avigdor Lieberman, del partit de dreta Israel Beitenu, en afirmar que no hi ha motius per sortir [de l’executiu] perquè la conferència va ser anèmica i no va portar a res nou”.

Mentrestant, el rabí Aharon Trop, director de la Yeshiva (centre d’estudis religiosos) de l’assentament Beit El, va cridar els soldats de l’exèrcit a no acatar ordres dels seus comandaments si s’arriba a una nova evacuació.
De la banda israeliana, per ara, la discussió de si la conferència d’Annapolis portarà a situacions perilloses per a Israel és a nivell polític i ideològic, mentre que de la banda palestina es produeixen des de dimarts violents enfrontaments amb cruents resultats. Novament hi va haver incidents a Ram Al·lah i Hebron (Cisjordània) durant manifestacions de Hamàs i d’altres sectors oposats a la política del president palestí Mahmud Abbas. La policia va disparar contra els manifestants.

També hi va haver xocs en el funeral del jove palestí Hisham Baradi, abatut dimarts.
La tensió també és alta a la franja de Gaza. Pels continus trets de coets i morters llançats des de la zona cap a territori sobirà d’Israel, la força aèria israeliana va tornar a atacar ahir posicions de les milícies de Hamàs. Dos dels seus efectius van morir i deu persones més van ser ferides.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Lara Torres, de Sumem Lloret, demana que es respectin les decisions del partit

LLORET DE MAR
pròxim orient

Israel ignora l’amenaça de Hezbol·là i intensifica els atacs contra el Líban

barcelona
Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar