Política

Rússia culpa Ucraïna de la tragèdia de Dniprò

El portaveu del Kremlin, Dimitri Peskov, ha afirmat que va ser resultat d’un projectil del sistema de defensa antiaèria ucraïnesa

El comandant de la Força Aèria ucraïnesa, el tinent general Mykola Oleshchuk, ha assenyalat que “les Forces Armades d’Ucraïna no tenen armes capaces d’abatre aquest tipus de míssil”

Augmenta a 40 el nombre de víctimes mortals de l’atac, entre els quals hi ha tres nens, i els ferits pugen a 75

Rússia ha negat aquest dilluns haver atacat a posta l’edifici d’habitatges a Dniprò, on han mort almenys 40 persones, i ha culpat de la “tragèdia” el treball dels sistemes de defensa antiaèria d’Ucraïna.

“Les forces russes no ataquen edificis residencials o instal·lacions d’infraestructura civil. Els atacs es fan contra objectius militars”, ha dit el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, a la roda de premsa diària.

Peskov ha al·legat les “conclusions d’alguns representants de la part ucraïnesa” per insistir que “la tragèdia va ser resultat d’un projectil del sistema de defensa antiaèria” d’Ucraïna.

Prèviament aquesta possibilitat va ser suggerida per l’assessor presidencial ucraïnès Oleksiy Arestóvich, que posteriorment va rectificar les seves declaracions i va dir que “la culpa de Rússia és inequívoca i no pot ser difuminada ni disminuïda”.

“Tothom entén perfectament que si no hi hagués un atac rus, no passaria aquesta tragèdia, independentment del mecanisme de la mateixa”, va afirmar.

Arestòvitx va aclarir la seva equivocació després que la Força Aèria recalqués que el míssil rus que va impactar a l’edifici residencial de Dniprò, al centre del país, era un Kh-22 —un míssil antivaixell— que els sistemes antiaeris ucraïnesos actuals no poden abatre.

El comandant de la Força Aèria d’Ucraïna, el tinent general Mykola Oleshchuk, ha assenyalat que aquest i quatre míssils més Kh-22 llançats dissabte van ser detectats pels radars, però que “les Forces Armades d’Ucraïna no tenen armes capaces d’abatre aquest tipus de míssil”.

“Des del començament de l’agressió militar de Rússia, més de 210 míssils Kh-22 han estat llançats sobre Ucraïna i cap va ser abatut per la defensa antiaèria”, ha dit.

“Només els sistemes de míssils antiaeris que en el futur poden ser proporcionats a Ucraïna per socis occidentals (com Patriot PAC-3 o SAMP-T), són capaços d’interceptar-los”, ha emfatitzat.

Les víctimes mortals pel llançament del míssil rus a la localitat de Dniprò han augmentat a 40, entre els quals hi ha tres nens, mentre que els ferits pugen a 75, i 46 persones més estan desaparegudes han informat aquest dilluns les autoritats ucraïneses.

El cap de l’administració militar de la regió de Dnipropetrovsk, Valentin Reznichenko, ha assegurat a Telegram que encara estan buscant 35 veïns de l’edifici d’apartaments i dels quals encara no se sap el destí.

Les autoritats de la ciutat de Dniprò han declarat tres dies de dol per les víctimes de l’atac rus.

Prèviament, el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, havia xifrat aquest diumenge en 30 el nombre de víctimes mortals a l’edifici residencial de Dniprò, i havia assegurat que els desapareguts eren una trentena de persones.

L’impacte del míssil va destruir un total de 72 apartaments corresponents a dos blocs d’escales i va deixar danys a més de 230 habitatges.

L’edifici tenia 18 entrades, amb 36 habitatges a cadascuna, i el nombre total de veïns de l’immoble era de 1.100.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA