Política

Estats Units

Washington dona un mes a les agències federals perquè eliminin TikTok

Els EUA i altres països, com el Canadà o la UE, temen que les dades de la popular aplicació puguin ser utilitzades amb finalitats d’intel·ligència o desinformació

La Xina acusa la Casa Blanca d’“abús de poder estatal” per reprimir empreses d’altres països

La crisi de confiança entre els Estats Units i la Xina es fa més gran. Després de l’episodi dels globus espia, Washington posa ara el punt de mira en l’aplicació de vídeos curts TikTok.

La directora de l’Oficina d’Administració i Pressupost de la Casa Blanca, Shalanda Young, va enviar dilluns una directriu en la que ordena a totes les agències federals que suprimeixin en un màxim de 30 dies aquest programari dels dispositius mòbils oficials i dels de les empreses col·laboradores, segons ha informat aquest dimarts la CNN .

A més, dona un termini de 90 dies a les administracions federals perquè incloguin als seus contractes una clàusula que especifiqui que la popular aplicació pot ser utilitzada als dispositius i que es cancel·laran tots aquells contractes que requereixin utilitzar aquest programari o qualsevol altre de la seva empresa matriu, la xinesa ByteDance.

El govern de Joe Biden aplica així una llei aprovada el passat desembre al Congrés davant la preocupació que el govern xinès pugui pressionar ByteDance per, a través de TikTok, obtenir informació susceptible de ser utilitzada amb finalitats d’intel·ligència o desinformació.

Pequín veu en la mesura manca d’autoconfiança

Pequín ha reaccionat acusant Washington d’“abusar del seu poder estatal” i del “concepte de seguretat nacional” per “reprimir injustificadament empreses d’altres països”.

Segons ella, “Estats Units, una gran potència, mostra una manca d’autoconfiança en tenir por d’una aplicació popular entre els joves”.

La portaveu xinesa d’Exteriors, Mao Ning, ha demanat a la Casa Blanca que “respecti els principis de mercat i de la competència de mercat”.

Mao ha instat Washington a “crear un entorn obert, just i no discriminatori perquè empreses de tot el món inverteixin i operin” al seu territori.

Els Estats Units no són l’únic país que ha adoptat mesures que limiten TikTok. El Canadà també ha anunciat que a partir d’aquesta setmana prohibeix el programari xinès dels dispositius oficials. La Comissió Europea va acordar la setmana passada vetar l’aplicació als aparells oficials, també per motius de ciberseguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.