Política

La Xina avisa d’un conflicte potencial amb els EUA i elogia Rússia

El ministre d’Exteriors defensa la seva relació amb Moscou i acusa els nord-americans de generar conflictes amb l’episodi dels globus i Taiwan

El govern xinès ha carregat durament contra els Estats Units i els seus aliats. Ha avisat Washington que les relacions entre els dos països s’han “desviat greument” i que es pot acabar generant un conflicte.

El ministre d’Exteriors xinès,Qin Gang, ha acusat els nord-americans de voler “contenir” la Xina i ha advertit que la seva actitud pot fer descarrilar les relacions bilaterals, sobretot després del conflicte amb els globus, la seva postura amb Taiwan i les traves contra companyies tecnològiques xineses. “La contenció i la repressió no faran gran els EUA. No detendran el rejoveniment de la Xina”, ha advertit.

“Ho hem vist recentment amb l’episodi dels globus. Van recórrer a la presumpció de culpabilitat, van dramatitzar el que era un accident, van fer servir la força i van provocar una crisi. Els EUA estan equivocats sobre la Xina”, ha assegurat Qin Gang en la seva primera roda de premsa en el marc de la sessió anual de l’Assemblea Nacional Popular. la cita política de l’any al país asiàtic.

El ministre xinès considera que Washington ha pres la Xina com el seu “principal rival geopolític. Intenten contenir la Xina. És una confrontació”. “Si no posen el fre i segueixen amb aquesta bogeria no podran evitar que el tren descarrili i això la Xina ho rebutja tremendament”.

D’altra banda, Win Gang ha assegurat que les relacions entre Pequín i Moscou “no amenacen cap país” i que de fet “fan avançar la multipolarització del món”. També ha negat haver venut armes a Rússia i ha defensat la seva postura que ha apostat “per la pau” a Ucraïna.

“Les relacions entre la Xina i Rússia es basen en una confiança estratègica mútua i com a veïns. Hi ha qui veu en aquesta relació ecos de la guerra freda, però aquesta relació no amenaça cap altre país”, ha afirmat el ministre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA