Política

política

Aragonès defensa les sancions del decret de sequera

El president de la Generalitat insisteix que no tenen afany recaptatori i demana al PSC sobreposar-se a la proximitat de les eleccions municipals

L’endemà del fracàs de la cimera de la sequera, que va acabar sense acord entre el govern i la resta de partits per consensuar mesures per fer front a la manca d’aigua, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat les sancions en cas d’incompliment del decret de sequera. Precisament el règim sancionador als ajuntaments que preveu la norma i el període per començar a imposar les multes va ser el que va impossibilitar l’entesa, en especial amb el PSC.

Aragonès, igual que el dia abans havia fet la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, va insistir que no hi ha cap afany recaptador, sinó que es tracta d’una mesura per dissuadir. “Si tenim una normativa s’ha de complir, i si no es compleix hi ha d’haver conseqüències”, ha argumentat al canal El9TV en unes declaracions recollides per l’ACN. Aragonès ha matisat, però, que el govern serà “flexible” i ha d’”acompanyar” els municipis.

La proposta d’acord que es va presentar en la cimera de divendres plantejava establir un període diferit d’aplicació del règim sancionador del decret de la sequera per excés de dotació d’aigua fins a l’1 de juliol del 2023. Els socialistes, però, no hi van estar d’acord i van demanar un marge més ampli de com a mínim fins al setembre per donar més temps als ajuntament. No hi va haver entesa.

Tant Jordà com Aragonès atribueixen a la proximitat de les eleccions del 28 de maig el desacord en la cimera de la sequera. En un missatge als socialistes, Aragonès ha demanat una mirada més llarga i deixar de banda els comicis locals perquè “la sequera no espera”.

Pel president de la Generalitat, obviar les sancions donaria un “pèssim missatge” a aquells sectors que ja estan patint restriccions en el país. El proper pas, ha dit Aragonès, serà aprovar totes les línies de suport als ajuntaments per fer obres i millorar la xarxa, evitant les pèrdues. Ha recordat que això és de la seva competència, tot i entendre que és una dificultat per als municipis petits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona