Política

ELECCIONS MUNICIPALS

Tots per Sant Feliu recorre a la policia local per frenar JxCat

La Junta Electoral Central va dictaminar la setmana passada que la candidatura guixolenca de JxCat s’havia d’anomenar Junts per Catalunya-Sant Feliu de Guíxols-CM, després que Tots per Sant Feliu esgrimís que la marca Junts per Sant Feliu ja l’havien registrat destacats militants del partit a finals del 2018. La decisió salomònica ha fet que a Junts adaptin logos a les xarxes socials, però diumenge van muntar paradeta preelectoral a la Rambla i van rebre una primera visita de l’alcalde, Carles Motas, que els va advertir que retiressin el butlletí preelectoral crític i amb el xoc de sigles, tot i que des de la formació independentista afegeixen que l’alcalde els va dir que “farà tots els possibles” per anul·lar la seva candidatura.

El cap de llista de JxCat, Toni Carrion, que diumenge al vespre criticava els fets, explicava ahir que “al cap de mitja hora s’hi va presentar un policia local”, que va identificar la número dos i cap de campanya, Nines Rivas, i va aixecar acta. Per Carrion, l’actitud del partit de govern “voreja la intimidació i la prevaricació”, perquè entén que hauria de ser la Junta Electoral qui fes mobilitzar efectius policials, i no pas l’alcalde. L’edil de JxCat argumentava que les prohibicions dictades per la junta quedaven limitades al període “de campanya”, a partir del dia 12 de maig i fins al dia 26. I sosté que l’altre Junts, la formació preventiva de TSF –“per evitar confusions”–, no concorre als comicis.

Picabaralla a les xarxes

TSF ja havia carregat a les xarxes socials contra Junts, acusant-los de fer servir una marca electoral incorrecta que el president de Junts per Sant Feliu, el tinent d’alcalde de TSF Josep Saballs, insistia ahir que és motiu d’obertura d’expedient sancionador, petició que han incoat davant la Junta Electoral, perquè “no estaven passejant, sinó fent campanya”, i defensava que, “en absència de notari, només un funcionari públic pot aixecar acta davant incompliments”. El futur de la llista de JxCat, en aquest context, no correria perill, però TSF reclamarà una sanció econòmica que haurà de dirimir la mateixa junta.

Saballs insisteix que des del moment en què a JxCat “ja han esmenat perfils digitals, haurien d’haver retirat publicacions impreses”. Però ahir la sang de precampanya va arribar a les xarxes virtuals, amb la guerra oberta entre perfils favorables a TSF i la marca preventiva, davant una suma de partidaris de JxCat i detractors del setge contra la formació opositora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia