Política

AMÈRICA LLATINA

El president de l’Equador dissol el parlament

Guillermo Lasso ha pres aquesta mesura enmig del judici polític en contra seva

El president de l’Equador, el conservador Guillermo Lasso, ha decretat aquest dimecres, enmig del judici polític en contra seva, la dissolució de l’Assemblea Nacional —el parlament del país—, de majoria opositora, i convocar eleccions anticipades, de manera que governarà mitjançant decrets fins que el seu successor assumeixi el càrrec, segons informa Efe. Lasso ha dit en un missatge a la nació que pren aquesta mesura —contemplada a la constitució equatoriana del 2008— per la “greu commoció interna i política” que viu el país. Una decisió que es produeix després que el mandatari comparegués dimarts davant l’Assemblea per fer el seu al·legat de defensa davant l’acusació de l’oposició per presumpte delicte de malversació de cabals públics.

Per a la dissolució de la cambra, Lasso ha fet servir el que s’anomena ‘mort creuada’, una figura legal que pot adoptar amb aquesta finalitat i no esperar així al debat que havia de tenir lloc al parlament per, posteriorment, votar una moció de censura. En el cas d’haver-se produït, l’aprovació de la moció de censura per destituir el president hauria requerit 92 vots, dos terços de l’hemicicle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia