Política

Conflicte bèl·lic a l’Est d’Europa

Dos morts i 30 ferits per un atac amb míssils contra una clínica a Dniprò

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, acusa Rússia de cometre un nou “crim contra la humanitat”

La ciutat, a l’est del país, és el principal centre d’atenció a soldats ferits

Almenys dues persones han mort i una trentena han resultat ferides aquest divendres al matí en el bombardeig a una clínica de Dniprò, a l’est d’Ucraïna, segons ha avançat el president del país, Volodímir Zelenski.

L’atac de míssils russos ha afectat un centre mèdic, una clínica veterinària i edificis de gran alçària del voltant. Segons Zelenski, tots els serveis d’emergències necessaris s’han desplaçat al lloc per rescatar les víctimes i fer front a les conseqüències del bombardeig.

Tot i que en un primer moment s’ha informat de quinze ferits, el governador de la província de Dnipròpetrovsk, Serhii Lisak, ha elevat posteriorment a una trentena la xifra de ferits. D’aquests, 21 han estat traslladats a l’hospital, tres dels quals en estat greu. Entre els hospitalitzats ha ha dos menors de tres i sis anys d’edat, que estan en estat moderadament greu.

Lisak ha detallat que una de les víctimes mortals és un home de 69 anys que passava pel lloc en el moment de l’impacte. L’altra és una persona el cos de la qual ha estat rescatat sota les runes de la clínica veterinària afectada. A més, ha alertat que encara no s’ha pogut contactar amb algunes persones que estarien al lloc en el moment dels fets. Els equips de rescat treballen en la recerca d’una persona que podria estar sota la runa.

El Defensor del Poble de Dnipròpetrovsk, Dmitro Lubinets, ha reportat que hi ha almenys quatre desapareguts.

“Crim contra la humanitat”

Zelenski ha acusat Rússia de cometre amb aquest atac amb míssils “un altre crim contra la humanitat com a tal”. “Només un estat maligne pot lluitar contra les clíniques. No hi pot haver cap propòsit militar en això. És terror pur”, ha denunciat.

Moscou, en canvi, ha afirmat que ha llançat “un atac amb armes d’alta precisió i de llarg abast des de l’aire contra llocs d’emmagatzematge de municions de les tropes ucraïneses”. “L’objectiu ha estat assolit. Tots els objectius assignats han estat colpejats”, ha assegurat el portaveu del ministeri de Defensa rus, Ígor Konaixenkov.

Les forces russes han disparat míssils i llançat drons contra altres punts de Dnipròpetrovsk, que han deixat un civil ferit i danys materials.

Segons la Força Aèria d’Ucraïna, Rússia ha atacat aquesta nit amb 17 míssils i 31 drons suïcides Shahed de fabricació iraniana diverses regions i ciutats del país, entre les quals Dniprò i Kíiv, al centre-est d’Ucraïna.

La capital de Dnipròpetrovsk ha esdevingut el principal centre per atendre soldats ferits durant la invasió russa del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona