Política

ELECCIONS GENERALS

Marta Madrenas apunta a cap de llista de Junts al Congrés per Girona

L’alcaldessa sortint de Girona, Marta Madrenas, s’entreveu com a cap de llista de Junts al Congrés per Girona. Madrenas, que aviat tancarà la seva etapa en la política municipal, té tots els números per fer el salt a Madrid representant la formació independentista. Segons ha pogut saber aquest diari, la candidatura de Madrenas estava molt consolidada quan la previsió de les eleccions generals era per al gener de l’any vinent. Tot s’ha precipitat, però, amb la convocatòria avançada per a aquest 23 de juliol per part de Pedro Sánchez. I caldrà veure, també, si tenen alguna incidència les crides que es fan aquests dies en un àmbit nacional a teixir aliances i estratègies comunes entre els partits independentistes. En principi, però, res fa pensar ara mateix en una possible llista unitària i, per tant, Marta Madrenas és l’opció amb què es treballa perquè sigui cap de cartell a Girona.

La previsió és que en aquest tram final de setmana l’executiva nacional de Junts per Catalunya aprovi el reglament de primàries i a partir d’aquí es podran presentar candidatures. Segons ha pogut saber aquest diari, Marta Madrenas es presentarà amb tota probabilitat a Girona i caldrà veure si hi haurà algun altre candidat o candidata a liderar la llista i que obligui a votar entre més d’una opció.

Marta Madrenas és regidora de l’Ajuntament de Girona des del 2011 i alcaldessa des del març del 2016. Va decidir no presentar-se en aquests últims comicis per revalidar el càrrec, una decisió inesperada que va agafar amb el peu canviat fins i tot part del seu cercle més proper. El 17 de juny cedirà el càrrec al pròxim alcalde o alcaldessa, en funció de com evolucionin les negociacions que s’estan gestant aquests dies.

Madrenas també és diputada al Parlament de Catalunya des del 2018 i el seu nom és un dels que havien sonat amb força en la cursa per rellevar Laura Borràs en la presidència d’aquest organisme. Segons algunes fonts, Madrenas hauria rebutjat aquesta possibilitat i es vol centrar en aquest nou repte a Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona