Política

Arrimadas deixa la política després de la desfeta de Cs

L’exdirigent de Ciutadans defensa que el partit taronja continua sent “la referència del constitucionalisme a Catalunya”

La portaveu de Ciutadans al Congrés dels diputats, Inés Arrimadas, deixa la política. L’anunci de l’exlíder de la formació taronja es produeix després que el partit hagi decidit no concórrer a les eleccions generals del 23 de juliol arran dels desastrosos resultats obtinguts en les autonòmiques i municipals de diumenge, en què es va quedar en 1,35% dels vots i va perdre la representació als parlaments. L’endemà dels comicis, la formació ara capitanejada per Patricia Guasp i Adrián Vázquez anunciava un parèntesi per a un “rearmament orgànic i intel·lectual”.

“He decidit posar fi a la meva etapa política i iniciar-ne una altra al marge d’ella”, ha declarat en una compareixença aquest migdia a la cambra baixa espanyola en què no ha admès preguntes. “He dedicat els millors anys de la meva vida a servir al meu país. És el més gran honor”, afegia, i acomiadant-se amb un agraïment de companys i rivals polítics. La dirigent popular ha defensat la decisió del partit de no presentar-se al 23J, però considera que l’espai que representen és necessari a Espanya, però sobretot, a Catalunya. En la línia del discurs que estan mantenint altre dirigents dels taronges, com Carlos Carrizosa que aposten per la continuïtat a Catalunya, Arrimadas ha elogiat la tasca feta durant el procés, en un moment en què Ciutadans, ha assegurat, “es va enfrontar amb èxit al règim nacionalista”. “Gràcies atots els catalans que van frenar el cop d’Estat del 2017”, ha insistit, remarcant que Cs és “la referència del constitucionalisme a Catalunya”.

Amb el seu pas al costat de la política, Arrimadas deixar clar que no anirà amb cap altre formació al 23-J, després que hagi transcendit que el PP d’Alberto Nuñez Feijóo l’hauria tantejat tant a ella com a líder de Ciutadans a Madrid, Begoña Villacís, perquè se sumessin al projecte popular.

Partit nascuda a Catalunya en contraposició a un PSC que veia massa “nacionalista”, els taronges va presentar per primer cop a unes eleccions en les catalanes del 2006 de la mà d’Albert Rivera. En ple procés, el 2017 van aconseguir ser primera força al Parlament, a l’oposició. En paral·lel, ja havien fet el salt al Congrés on, també el 2019, van aconseguir 57 escons, però la repetició electoral va fer que perdés 47 escons pel camí i es quedés en 10. Va ser aleshores quan Rivera li va passar la vara de comandament a Arrimadas, que no ha pogut evitar que la formació s’anés dessagnant elecció rere elecció. La nova direcció de Guasp i Vázquez, elegida al gener d’aquest any, tampoc ho ha pogut impedir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Palamós

Puig manté el silenci a Palamós i l’oposició comença a orquestrar la pinça per fer-lo plegar

PALAMÓS

Sánchez demana pas i no perd l’ànim pel xoc amb ERC i Junts

madrid

Acord independentista per no investir Sánchez si no avança cap al referèndum

barcelona
Europa central
Processos electorals

Polònia contra tots

Berlín
XAVIER MASGRAU,
ALCALDE D’ÒRRIUS

“Volem donar veu al poble”

BARCELONA
politica

Entitats cristianes reproven César García Magán per les seves declaracions contra l’amnistia

barcelona
estats units

Fracassa el pla dels republicans dels EUA per a evitar un tancament de govern

Els bisbes catalans repliquen la Conferència Episcopal i demanen “neutralitat” davant una possible llei d’amnistia

barcelona
conflicte al caucas

L’Azerbaidjan deté l’exministre de Defensa d’Alt Karabakh

barcelona