Política

Olot

La coalició de Junts i ERC manté la majoria

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs d’Activem Olot interposat contra la resolució de la Junta Electoral Central, que havia desestimat un recurs electoral previ d’aquest grup en el qual impugnava els resultats d’una mesa electoral i que va obligar a suspendre el ple d’investidura. El TSJC ha reconegut que hi va haver un error de forma, ja que, es va deixar votar una persona que havia demanat el vot per correu, tot i que no el va formalitzar. Ho va comunicar a la mesa i, en comprovar que entre els vots per correu no hi havia el seu, la van deixar votar. La sentència del TSJC deixa clar que el procediment no va ser el correcte; però, com que s’havia comprovat que no hi va haver vot doble, diu que anul·lar la mesa atemptaria contra els drets dels altres votants.

El portaveu d’Activem, Jordi Rubió, va dir ahir que acataven la sentència i que no presentaran recurs al Constitucional. Rubió va remarcar que hi va haver una infracció i que el jutge deixa les coses tal com estan perquè el perjudici d’anul·lar més de 400 vots és superior. “Teníem tot el dret a presentar el contenciós, perquè vam veure una irregularitat i el president no havia d’haver deixat votar la persona que va sol·licitar el vot postal. La junta de zona tenia la responsabilitat de corregir aquest error i nosaltres demanàvem, tal com recullen altres sentències, anul·lar la mesa perquè no se sabia el sentit del seu vot”, va indicar. A més, hi va afegir que l’anul·lació de la mesa els donava un altre regidor i obligava Junts i ERC, en coalició de govern, a negociar amb més grups.

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/2307516-desestimen-el-recurs-d-activem-olot-i-junts-i-erc-mantenen-la-majoria.html

2307516



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia