Política

Olot

Berga ja és alcalde, amb el suport d’ERC

El pacte de govern de Junts i ERC va ser ahir el gran protagonista de la sessió de constitució del ple d’Olot i d’elecció de l’alcalde, càrrec que va revalidar Pep Berga (Junts) i que es va celebrar després que se suspengués la primera convocatòria perquè el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya desestimés el recurs d’Activem Olot per un error de procediment en una mesa electoral. No hi va haver retrets contundents, ni per part dels grups que no van poder fer prosperar un govern d’esquerres (PSC i CUP) ni per part d’Activem Olot; ERC es va estendre en les justificacions –va ser molt criticat per l’esquerra olotina–, i Estanis Vayreda (Junts) hi va aprofundir.

Jordi Rubió (Activem Olot) va afirmar que la voluntat de canvi era un missatge clar dels electors i va dir que deia molt poc de la cultura democràtica dels qui l’havien censurat. Jordi Gasulla (CUP) va atribuir el fracàs del pacte a Olot a la direcció d’ERC i va lamentar que no hagués aprofitat la porta oberta a una nova majoria. A més, va dir que faria valer els bons resultats electorals per liderar una oposició de progrés i que ho veia com una preparació per guanyar l’alcaldia en les properes eleccions municipals. Josep Guix (PSC) va afirmar que el pacte de Junts i ERC no afavoria el diàleg ni la participació. Gasulla i Guix van presentar candidatura a l’alcaldia. I Josep Quintana (ERC) va insistir que la seva prioritat era un govern amb un alcalde independentista, perquè el 75% dels electors havien votat independentista. A més, va dir, el pacte amb Junts assegurava un govern sòlid.

Sigui com sigui, Pep Berga, ja alcalde, va reblar el clau fent una crida a la cooperació afirmant que beneficia tots els regidors, tant els del govern com els de l’oposició. A més, va remarcar que entén el nou govern com un sol equip de persones que treballen per un projecte comú.

Segons Berga, Olot, com la resta dels municipis del món, ha d’afrontar els reptes del canvi climàtic, la transició energètica, la nova mobilitat, l’habitatge i uns serveis socials que garanteixin la vida digna de tots els olotins. Daniel Plana (Vox) haurà de jurar el càrrec en el primer ple, perquè no hi va ser per problemes personals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia