Política

Països baixos

Rutte deixa la política després de 13 anys com a primer ministre dels Països Baixos

El polític liberal anuncia que no optarà a la reelecció després la caiguda del govern, divendres passat, per discrepàncies amb la política d’asil

El primer ministre sortint dels Països Baixos, Mark Rutte, deixa la política. El polític liberal ha anunciat aquest dilluns que no buscarà un cinquè mandat després de la caiguda del seu últim govern, divendres passat, per les discrepàncies amb els seus socis de coalició per la política migratòria i d’asil.

En un discurs al Parlament, Rutte ha dit que deixa la política després de tretze anys com a primer ministre, i que no liderarà el Partit Popular per la Llibertat i la Democràcia (VVD) en les pròximes eleccions. Aquesta decisió, que segons ha dit va prendre diumenge, marcarà el final de la seva carrera com el polític que més temps ha ocupat el càrrec de primer ministre dels Països Baixos.

El polític liberal va assumir el càrrec per primera vegada l’octubre del 2010 i des d’aleshores ha dirigit tres gabinets més, l’últim dels quals al capdavant d’una coalició de centredreta que va estrenar-se el gener del 2022 i va arribar a la seva fi divendres passat.

Rutte continua com a primer ministre en funcions fins que es formi el nou govern després de les pròximes eleccions generals, de les quals encara no hi ha data.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia