Martín Blanco acusa el PSOE de “radicalitzar-se”
Li retreu els pactes “contra natura” amb independentistes, que veu “contraproduents” per a l’interès general de l’Estat
Defensa per a l’escola un model bilingüe com el gallec
El candidat del PP per Barcelona a les eleccions espanyoles, Nacho Martín Blanco, ha replicat aquest migdia a la socialista Meritxell Batet que qui s’ha “radicalitzat” és el PSOE fent “pactes contra natura” amb partits independentistes catalans i Bildu. En declaracions a mitjans a Vilafranca del Penedès li ha retret que “doni lliçons de moderació i ponderació”. “El PP som on érem, on hem estat sempre: al centre, la moderació, el pragmatisme i la capacitat de pactar amb partits amb sentit d’Estat”, ha reivindicat. Segons el fins fa poc diputat de Ciutadans, qui “ha tendit a la radicalització” són els socialistes perquè “han normalitzat acords amb Bildu” i ha afegit que és “una mala notícia per a Espanya”.
Segons Martín Blanco, els acords amb independentistes són “contra natura” perquè volen “trencar la unitat de l’Estat”. “França mai no estaria governada amb Macron i independentistes bretons”, ha exemplificat. En aquesta línia, ha advertit que “no pot haver-hi cap fórmula de govern més perjudicial per a Espanya que la que posa la governació del país en mans dels qui volen liquidar Espanya”.
El candidat popular ha criticat que el PSC “tregui pit” de la seva política de pactes i creu que “no han entès res de les eleccions municipals”. A més, ha denunciat que els acords amb independentistes i Bildu són “absolutament contraproduents per a l’interès general”. De fet, ha assegurat que hi ha “molts socialistes desencantats” amb la línia que ha pres el PSOE els darrers anys i confia que el PP pugui captar aquests votants.
D’altra banda, Martín Blanco ha insistit en la necessitat del bilingüisme a l’educació i ha posat en valor el model d’escola gallec, que “respecta el bilingüisme” i ha dit que “podria servir també” per a altres comunitats. De tota manera, ha subratllat que el model concret que ell defensa és el de “conjunció lingüística” de manera que les llengües “convisquin harmònicament a les aules”.