Política

política

Madrenas: “Fa 16 anys que exigim compromís i calendari perquè el port de Palamós sigui punt fronterer Schengen”

La candidata de Junts al Congrés ha recordat que els passos de Manrella i Banyuls segueixen tancats, el que podria comportar greus problemes de seguretat en cas d’incendi

En el dotzè dia de campanya electoral, els candidats de Junts al Congrés i al Senat per Girona han realitzat una visita a Palamós, des d’on han reivindicat de nou la necessitat que el Port de Palamós sigui punt Schengen. En aquest sentit, Marta Madrenas ha recordat que “fa setze anys que exigim a l’Estat compromís i calendari per dotar el port de Palamós de reconeixement com a punt fronterer Schengen”. Un temps durant el qual la Generalitat “ha fet els deures al respecte”. De fet, Ports de la Generalitat ha ampliat l’estació marítima (225 metres quadrats més) per dotar-la de la superfície suficient, que ha de permetre la segregació de controls segons la procedència dels passatgers i satisfer les noves necessitats dels cossos policials que hi operin. En aquest període, també s’han incorporat nous requisits de seguretat.

D’aquesta manera, la mesura, reclamada pels sectors econòmics, turístics, comercials i industrials de comarques gironines i especialment de la Costa Brava, “tindria impacte en l’activitat econòmica, sobretot durant la temporada turística”. “És una nova evidència del bloqueig i l’abandonament de l’Estat a les comarques gironines”, ha afegit Madrenas, que també ha remarcat que l’any 2005 “totes les forces polítiques estaven d’acord a tirar-ho endavant; al 2015 Fernandez Diaz (llavors ministre del Interior) ho donava per fet; la Generalitat mentrestant ha fet els deures. Què més hem d’esperar? ”

La candidata de Junts també ha tornat a lamentar que l’Estat no hagi defensat “amb la contundència necessària” la reobertura dels dos passos fronterers de la comarca que limiten amb França, el Coll de Banyuls i el Coll de Manrella, el que constitueix una “vulneració de l’espai Shengen”. “Actuen amb una negligència absoluta, perquè ni fan ni deixen fer. Si Catalunya fos un estat negociaríem de tu a tu amb França, perquè nosaltres coneixem el territori i sabem fins a quin punt perjudica aquest bloqueig els veïns de municipis de la zona”, ha assegurat.

Finalment, també ha remarcat que “el bloqueig del pas perjudica l’economia de la zona, però sobretot implica un gran problema de seguretat en casos d’emergència, perquè ens trobem a l’estiu i en situació de sequera, i si hi ha un incendi a la zona podria comportar dificultats d’evacuació i per a la mobilitat dels cossos de bombers”. “L’estat francès és el que ha provocat el problema barrant els passos, però pel que fa a l’Estat espanyol la inoperància és absoluta, no fan res per resoldre la situació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.