Política

palafrugell

L’alcalde, Juli Fernández, diu que s’ha trobat un “desgavell” a Palafrugell

L’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández (PSC), situa com a prioritats per al primer any de mandat resoldre el “desgavell” dins del consistori, on ahir va posar com a exemples que hi ha “molts contractes caducats” i prorrogats, com ara el de les càmeres de videovigilància, des del 2021, “amb sobrecostos”, i un “col·lapse” en una àrea que volen reforçar, amb més personal també per al seguiment dels tràmits de les nombroses subvencions en joc. Aquest va ser un dels eixos del balanç dels tres primers mesos després del retorn al càrrec –recuperat a les urnes després de la moció de censura d’ERC i el grup de CiU el 2017–, i sense oblidar que la gestió del servei de recollida d’escombraries, aleshores, va ser un dels arguments dels republicans, i que sis anys després encara arrosseguen el mateix contracte d’aleshores.

La neteja i els residus seran una de les prioritats dels pròxims dotze mesos, amb la intenció d’acordar la rescissió del contracte, criticat i encara vigent, i convocar un nou concurs que, “si no hi ha al·legacions”, podria adjudicar-se i ser vigent l’estiu vinent. D’entrada, però, l’alcalde va anunciar que posarà en marxa un grup de seguiment i enduriran controls, amb policies locals de paisà, en els punts crítics d’incivisme, alhora que han fet un primer requeriment a la concessionària perquè resolgui mancances o renunciï a continuar prestant el servei. L’alcalde va lamentar que és “el primer requeriment en sis anys”. I que pel que fa a l’anunciat nou concurs, només s’han trobat “un esborrany de plec de condicions, sense quantificació prèvia de costos ni calendari per a la rescissió”.

El tinent d’alcalde Isidre Tenas, de Som Gent del Poble, va trencar una llança en pro de les decisions bones de l’anterior govern, que van compartir fins al maig amb ERC i dos regidors del grup de Junts, i va anunciar diverses inversions en matèria d’esports. Fernández va defensar que han donat continuïtat a obres en curs, com ara l’avinguda Espanya, però amb ajustos.En el cas de l’avinguda Espanya, l’alcalde socialista va detallar que han previst més espai d’aparcament i polivalent per emplaçar-hi altres activitats, com ara concerts o la disposició de les atraccions de la fira. Sí que es va reservar, però, la queixa sobre el debat obert del canvi de data de les Festes de Primavera, que l’any vinent seran el primer cap de setmana de juny, desvinculades experimentalment i a petició dels carrossaires del calendari de la segona Pasqua. Fernández va avançar que en la consulta popular, tot i no haver rebut una gran resposta pel que fa a percentatge total de participació, s’ha imposat clarament l’opció de fer-les a principi de juny, per donar més marge a la preparació de les carrosses i esponjar dates, tot evitant coincidències amb altres esdeveniments. Hi haurà, però, una comissió de seguiment amb tots els actors implicats per valorar-ne el funcionament i la resposta de públic, un cop celebrada l’edició de l’any vinent; i és que Fernández creu que la participació ciutadana és molt necessària –vol impulsar pressupostos participatius l’any vinent–, però creu que s’han de complir les regles i admet que no s’ha arribat a un quòrum mínim per adoptar una decisió definitiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona