Política

CiU recomana a Montilla que suspengui les vacances dels consellers per la crisi elèctrica

Des d'ERC es considera les crítiques de l'oposició una "cortina de fum" per desviar l'atenció

Els grups de l'oposició, CiU i PPC, han criticat el conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, per anar-se'n de vacances quan els empresaris encara pateixen les conseqüències de l'"apagada", mentre que ERC ha opinat que això és una "cortina de fum" per desviar l'atenció. El líder de CiU, Artur Mas, ha recomanat al president de la Generalitat, José Montilla, que "suspengui les vacances del govern" i obligui els consellers a "complir amb les seves funcions".

La decisió d'Huguet de prendre's uns dies de vacances, que li va impedir ahir assistir a l'última reunió del govern català abans del parèntesi estiuenc, ha estat molt criticada pels principals partits de l'oposició, CiU i PPC.

En aquest sentit, el líder de CiU, Artur Mas, ha recomanat al president de la Generalitat que "suspengui les vacances del govern" i obligui els consellers a "complir amb les seves funcions".

Sensació de caos
Que els consellers se'n vagin de vacances en "plena crisi" de l'apagada, ha advertit Mas, transmet a la ciutadania "una sensació de caos total" que se suma a la de "disbauxa" d'aquests últims dies davant "les versions contradictòries del conseller d'Economia, Antoni Castells, i del ministre d'Indústria, Joan Clos" a l'hora d'explicar l'apagada.

La portaveu del PP al Parlament, Carina Mejías, ha exigit al president de la Generalitat que destitueixi "de manera immediata" el conseller Huguet per l'"absolut desvergonyiment" d'anar-se'n de vacances en "plena crisi" de l'apagada.

Segons Mejías, és "gravíssim" que el titular d'Empresa se'n vagi de vacances quan els comerços encara pateixen les conseqüències de l'apagada.

A l'estranger
El Departament d'Innovació, Universitat i Empresa ha confirmat que Huguet està de vacances a l'estranger des de mitjans de la setmana passada, però ha negat que les anticipés "perquè les tenia programades des de fa temps i comptava amb l'autorització de Presidència de la Generalitat".

Des del partit al qual pertany Huguet, ERC, la seva portaveu, Marina Llansana, ha defensat l'actuació del conseller, ha recordat que no és el titular de les àrees d'energia i consum, i ha advertit que CiU i PP tracten amb aquest assumpte de "crear una cortina de fum" per "desviar l'atenció sobre qui té la responsabilitat real" de l'apagada, que són les empreses elèctriques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

El jutge suspèn la declaració de Begoña Gómez i la torna a citar el 19 de juliol

barcelona
ESCÒCIA

L’SNP admet una derrota “molt perjudicial” per als plans d’un nou referèndum

BARCELONA
REGNE UNIT

Starmer celebra l’“inici del canvi” i Sunak assumeix la desfeta històrica dels ‘tories’

BARCELONA
estat espanyol

Begoña Gómez arriba al jutjat per declarar com a investigada

barcelona
regne unit

Qui és Keir Starmer, el futur primer ministre britànic?

barcelona
REGNE UNIT

Tsunami laborista i desfeta històrica conservadora

BARCELONA
Pere Garriga i Solà
Alcalde d’Arbúcies (Entesa per Arbúcies)

“Treballem amb molta transparència i coherència”

Arbúcies

Pengen una pancarta amb el lema ’No Surrender’ a la plaça d’Amer

AMER
POLÍTICA

Sánchez oferirà a ERC el consorci tributari que permet l’Estatut

barcelona