Política

Mor Mercè Sala, expresidenta de Renfe, als 65 anys

Decés

Mercè Sala, presidenta del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) i expresidenta de Renfe, ha mort aquesta matinada a Barcelona als 65 anys i després d'una llarga malaltia, per la qual estava hospitalitzada a Sant Pau des de feia setmanes, on la van operar sense èxit.

Aquesta destacada militant del PSC va aconseguir una gran notorietat pública quan va ser elegida per presidir la companyia Renfe, que va dirigir entre el 1991 i el 1996.

Doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials, durant la seva vida professional Mercè Sala va treballar tant en el sector econòmic públic com en el privat, a més de fer-ho en el món universitari.

Sala va començar en el Banc Industrial de Catalunya, on va estar nou anys, va ser regidora de l'Ajuntament de Barcelona durant 12 anys –passant per TMB–, presidenta de Renfe durant cinc, presidenta de la Fundació Politècnica de Catalunya durant set i consellera delegada de Temoinsa durant vuit.

També va ser consellera de Carrefour i membre del consell assessor d'Indra, i va participar en la Fundació Politècnica i el Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). En l'actualitat, era presidenta del Consell de Treball Econòmic i Social (CTESC) des del febrer del 2006.

A més, va promoure la Fundació per a la Motivació dels Recursos Humans i va publicar el llibre El encanto de Hamelin (2006), que recull les seves idees i reflexions sobre el lideratge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
REGNE UNIT

Tsunami laborista i desfeta històrica conservadora

BARCELONA
Pere Garriga i Solà
Alcalde d’Arbúcies (Entesa per Arbúcies)

“Treballem amb molta transparència i coherència”

Arbúcies

Pengen una pancarta amb el lema ’No Surrender’ a la plaça d’Amer

AMER
POLÍTICA

Sánchez oferirà a ERC el consorci tributari que permet l’Estatut

barcelona
crisi migratòria

El PP demana desplegar l’exèrcit per frenar l'arribada d'immigrants

barcelona
Figueres

ERC vol que Junts reconegui les aportacions del govern anterior

Figueres

Blanes defineix els principals reptes en el Pla d’Actuació Municipal

BLANES
guerra a europa

Michel avisa Orbán que no pot dialogar amb Rússia en nom de la UE

barcelona

Paneque dona suport al Front Popular en un acte a la Catalunya del Nord

COTLLIURE