Política

política

La llei d’amnistia és a tocar, a dos dies de l’hora límit

El que no va ser possible el 30 de gener en el ple, és a tocar en la comissió de Justícia del Congrés ara, a dos dies de l’hora límit. “Us dic en positiu que tindrem llei d’amnistia i que tindrem pressupostos generals de l’Estat, sense cap dubte. Ens han votat per a això i, a pesar de totes les pàgines de diaris i dels minuts de tertulians dibuixant un món que cau en el qual no es produirà, ho tindrem”, va dir la vicepresidenta Yolanda Díaz en la reunió amb el grup parlamentari de Sumar. Després de la vertiginosa seqüència de fets que inclou la causa oberta per terrorisme pel Tribunal Suprem contra Carles Puigdemont i Ruben Wagensberg i l’aval de la Comissió de Venècia –invitada pel PP–, fonts parlamentàries ratifiquen que l’acord és imminent entre el PSOE, Junts i ERC, si bé els socialistes es vanten de no moure’s en el punt clau del terrorisme. “No tenim previst fer-hi cap modificació”, va avisar ahir la portaveu de la comissió executiva socialista, Esther Peña. Si dijous –dia en què la comissió de justícia ha estat convocada a les onze del matí– el dictamen final rep llum verd, el text pot ser votat en el ple del Congrés el 12 de març i passar al Senat.

Les paraules de Carles Puigdemont dites a Elna –obviant els retrets a les mancances de l’amnistia i parlant de “nova etapa” i augurant que la repressió “no s’acabarà”– han estat rebudes per les parts com un spòiler del vot a favor de Junts. La portaveu d’ERC, Raquel Sans, es mostrava ahir optimista, després que els últims dies el PSOE i Junts hagin “acostats posicions”. Fins i tot el portaveu del PP, Borja Sémper, posa veu al sentir del partit, segons el qual ara l’amnistia és “el bot salvavides” de Pedro Sánchez per “tapar” el cas Koldo García –assessor de José Luis Ábalos– del frau en mascaretes. “O bé Sánchez accepta totes les exigències del senyor Puigdemont en les seves hores més baixes, o Puigdemont s’empassa una impunitat parcial. Surti d’una manera o altra, aquesta llei és dolenta”, diu Sémper.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona