Política

guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

El Kremlin es vanta d’haver capturat noves localitats ucraïneses

La guerra a Ucraïna compleix aquest dimarts 790 dies des de l’inici de la invasió russa a gran escala. Les tropes russes continuen colpejant amb força diverses regions ucraïneses, entre elles Khàrkiv, Kíiv, Odessa, Mikolàiv i Txerkassi, mentre les autoritats ucraïneses esperen l’arribada de més defenses aèries dels seus aliats europeus i dels Estats Units per millorar la protecció.

El primer ministre britànic, el conservador Rishi Sunak, ha anunciat aquest dimarts un paquet d’ajuda militar per Ucraïna que inclou 580 milions d’euros en finançament i l’entrega d’equipament variats, així com míssils de llarg abast Storm Shadow, vehicles blindats aquàtics i munició.

Una ajuda que Kíiv reclama insistentment per poder defensar-se de l’agressió russa. Les forces del president rus, Vladímir Putin, han llançat aquesta matinada un nou atac massiu ambdrons i míssils contra diverses regions ucraïneses, entre elles Odessa. En concret, han disparat setze aparells voladors no tripulats i dos míssils contra sobre Kíiv, Khàrkiv, Kíiv, Odessa, Mikolàiv i Txerkassi. De resultes de l’atac, almenys nou persones, entre elles dos nens i dos nadons, han resultat ferides al port d’Odessa, al mar Negre. Tots els ferits han hagut de ser hospitalitzades.

Mentre Kíiv espera l’arribada d’ajuda dels seus aliats, el Kremlin presumeix que el seu exèrcit continua tenint la iniciativa en el front de batalla i d’haver agafat el control de noves localitats.

“Les nostres tropes tenen la iniciativa en tota la línia del front de batalla ucraïnès, on han pres diverses localitats aquesta última setmana”, ha afirmat el ministre de Defensa rus, Serguei Shoigu, durant una reunió amb la plana major de les Forces Armades russes, en al·lusió a Pervomaiske, Bogdanovka i Novomykhailivka, a la regió de Donetsk, a l’est d’Ucraïna. A més, ha afegit que en aquests moments les forces “amplien la seva zona de control a Berdychi i Gueorguivka”, a l’oest d’Avdíivka i Màrinka, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona