Política

estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

El jutjat 41 de Madrid ha obert diligències contra Begoña Gómez arran d’una denúncia de Manos Límpias

Un jutjat de Madrid ha obert diligències prèvies contra Begoña Gómez, dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per possibles delictes de tràfic d’influències i corrupció en els negocis. El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha informat aquest dimecres que el titular del jutjat d’instrucció número 41 de la capital espanyola, Juan Carlos Peinado, investiga els vincles de Begoña Gómez amb diverses empreses privades com Globalia o Air Europa, que van acabar rebent fons i contractes públics del govern presidit pel seu marit, el socialista Pedro Sánchez.

Tot i que la notícia s’ha conegut aquest dimecres, les diligències es van obrir el 16 d’abril passat, s’han declarat secretes i responen a una denúncia presentada per Manos Límpias. Entre les primeres mesures ordenades pel jutge instructor s’inclou la citació de diversos testimonis.

L’interès del magistrat, segons informen diversos mitjans espanyols que citen fonts judicials, se centra en l’acord que va firmar en el 2020 IE Africa Center de Begoña Gómez amb Globalia, la matriu d’Air Europa, per a un patrocini. Segons va publicar el mitjà digital El Confidencial en el seu moment, la dona del president espanyol es va reunir amb el conseller delegat del grup, Javier Hidalgo, a les oficines de la companyia les mateixes dates en les quals Globalia estava negociant amb l’executiu un rescat milionari per fer front a les pèrdues per la pandèmia. Finalment, el govern de Sánchez va concedir a Air Europa una ajuda de 475 milions d’euros, una xifra rècord en el sector. Aquest desemborsament milionari va ser aprovat en una reunió de Consell de Ministres en la qual va participar Sánchez. Un altre punt d’atenció del jutge, segons les fonts judicials citades pels mitjans espanyols, és la firma per part de Begoña Gómez el juliol del 2020 de dues cartes de suport a una Unió Temporal d’Empreses (UTE) privades que es va presentar a un concurs de l’ens públic Red.es, depenent en aquell moment del Ministeri d’Economia.

En la sessió de control al govern espanyol que se celebra aquest dimecres en el Congrés dels Diputats, Sánchez ha afirmat arran de les notícies conegudes avui contínua “creient en la justícia”, en al·lusió a les diligències prèvies obertes a la seva dona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Alejandro Fernández s’embolcalla en la “tolerància zero” d’Albiol

barcelona
política

Puigdemont crida a la màxima mobilització el 12-M per “aixecar Catalunya”

barcelona
política

Aragonès tira d’èpica recordant Macià, Companys, Irla i Tarradellas

barcelona
xina

Xi Jinping viatja a Europa per estrènyer relacions bilaterals

barcelona
argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

barcelona
estats units

Les universitats es preparen per afrontar actes propalestins en les cerimònies de graduació

barcelona
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona

La llavor de la dignitat

Banyoles