Política

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

Comissió del Senat sobre la corrupció en la compra de material sanitari

“Ell es va presentar, va demanar veure’m, no sabia què volia, vaig veure el que volia, el vaig remetre als tècnics a través del meu gabinet i resolt l’assumpte: el resultat final és que no es va comprar res”, ha detallat i repetit avui l’exministre de Sanitat i cap de llista del PSC a les eleccions, Salvador Illa, sobre l’única trobada que va tenir amb Koldo García durant “escassos minuts” el setembre del 2020. Illa ha comparegut avui a la comissió que investiga els contractes de la pandèmia de Covid-19 en el Senat, dos dies d’haver fet el mateix a la del Congrés.

Hi ha detallat una mica més la seva única trobada amb l’exassessor del Ministeri de Transports, llavors dirigit per José Luis Ábalos, Koldo García, ara investigat per la compra de material sanitari defectuós i el cobrament de comissions. “Es va presentar sense cita prèvia” al ministeri, ha recordat Illa. “Va demanar veure’m, crec recordar que era el mes de setembre, no sabia què volia, no estava agendada la reunió; em va dir que tenia una empresa que podia subministrar material i el vaig remetre als tècnics a través del meu gavinet”, ha contestat en la mateixa línia que ja va dir fa dos dies al Congrés. Reunió que “va durar escassos minuts i el resultat el coneixen: no es va comprar res”, ni tampoc va ser adjudicatària de res. “Era un assessor d’un ministre amb el qual jo tractava habitualment perquè el veia en les reunions d’autoritats delegades. Es presenta, em ve a veure, veig de què es tracta i aplico el que s’aplicava en tot moment. Punt. No li vaig donar més voltes, ni més importància, ni vaig veure res que em cridés ni em portés a sospitar res”, ha resolt.

Pel que fa a les tres trobades que el seu excap de gabinet, Víctor Francos, va admetre haver tingut amb Koldo García -dos a l’inici de l’any i un tercer un dia després de cessar, al gener del 2021-, Illa s’ha limitat a dir que aquest ja va relatar les “circumstàncies” en què es van produir. “Em remeto a les seves explicacions”, ha afegit.

Tot i les explicacions, el primer secretari del PSC no s’ha estalviat d’escoltar les crítiques del PP, que l’havia citat i d’ERC i Junts. El senador republicà, joan Queralt, li ha recordat la seva “gestió defectuosa” a Sanitat i ha remarcat que “el president Aragonès va venir fa dies al Senat a defensar a Catalunya”, Illa ha anat a “defensar-se” a ell.

Per la seva banda, el senador de Junts, Joan Bagué li ha retret l’actuació “erràtica, pèssima i deficient” en la pandèmia i el fet que va ser el primer a arraconar la gestió autonòmica de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells a Dresden

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona

Els Comuns reivindiquen les escoles rurals i els consultoris mèdics

Regencós

El PP aposta per la simplificació administrativa

girona
política

Alejandro Fernández s’embolcalla en la “tolerància zero” d’Albiol

barcelona
política

Puigdemont crida a la màxima mobilització el 12-M per “aixecar Catalunya”

barcelona
política

Aragonès tira d’èpica recordant Macià, Companys, Irla i Tarradellas

barcelona
xina

Xi Jinping viatja a Europa per estrènyer relacions bilaterals

barcelona
argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

barcelona