Política

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

Els principals mitjans de comunicació europeus es fan ressò de l’anunci del president del govern espanyol

Els principals mitjans de comunicació europeus s’han fet ressò immediatament amb diferents enfocaments a l’anunci del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que dilluns que ve comunicarà si dimiteix o no, el que el diari alemany Bild ha qualificat de “bomba a Espanya”.

Alemanya

“El president del govern espanyol Sánchez pensa en veu alta sobre una dimissió”, titula el setmanari alemany Der Spiegel, que planteja la pregunta de si Sánchez “abandonarà” i explica que el líder espanyol se sent “assetjat” per la dreta.

El tabloide Bild, el diari més llegit d’Alemanya, parla d’una “bomba a Espanya” que ha esclatat després que Sánchez anunciés la seva decisió en relació amb les diligències judicials prèvies obertes contra la seva esposa, Begoña Gómez, alhora que recull les acusacions de l’opositor Partit Popular (PP) que el president del govern busca l’espectacle.

La cadena de televisió privada NTV informa que les al·legacions de corrupció contra Begoña Gómez estan col·locant “sota pressió” a Sánchez, mentre que la pàgina web de la cadena pública ARD dedica la seva portada a la guerra a Ucraïna i no compta amb cap notícia sobre la situació política a Espanya.

Regne Unit

Els principals mitjans britànics també es fan ressò de la decisió del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de cancel·lar uns dies la seva agenda pública per a reflexionar sobre si renúncia a la prefectura de l’Executiu després de la denúncia contra la seva esposa per un presumpte tràfic d’influències.

El cap del govern espanyol i líder socialista “Pedro Sánchez deté les seves activitats públiques mentre la seva dona s’enfronta a una investigació”, assenyala el titular en la web de la corporació pública britànica BBC.

En to similar, el diari The Times reflecteix en el seu titular que “Pedro Sánchez diu que està considerant deixar de ser primer ministre” i cataloga l’anunci d’“impactant”.

El Financial Times considera “extraordinària” l’anunci de Sánchez en la qual anuncia que medita el seu futur i el diari de referència per als conservadors britànics, el Daily Telegraph, posa l’accent que Sánchez responsabilitza de les acusacions contra la seva dona a un “complot dretà per a tacar la seva reputació”.

França

A França, el vespertí Le Monde titula “El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, diu que reflexiona la seva dimissió després de l’obertura d’una investigació per corrupció contra la seva dona” i detalla que, en la seva carta, denúncia una campanya d’assetjament contra ell i la seva esposa per part d’organitzacions dretanes i ultradretanes.

“Perdrà Espanya al seu president del govern?” es pregunta el diari progressista Libération, mentre que Le Figaro, de línia editorial conservadora, recull els dubtes de Sánchez i ressalta que la missiva no és ni una carta de dimissió ni un “comunicat de reacció” a la recerca contra la seva esposa, sinó “un objecte polític no identificat” que ha sorprès a tota Espanya.

IItàlia

A Itàlia, les dues principals agències del país, Ansa i Agi, van llançar aquesta tarda els seus respectius urgents informant del fet i pràcticament amb el mateix títol: “Sánchez valora la dimissió per la investigació a la seva dona”.

Els majors diaris, no obstant això, es limiten en les seves versions digitals a recollir la investigació sobre Gómez, sense esmentar de moment la “Carta a la ciutadania” en la qual el líder socialista es pren uns dies per a decidir la seva eventual dimissió.

“La Repubblica” i “La Stampa”, del grup editorial GEDI, titulen amb la frase del líder socialista en el Congrés, “Crec en la justícia”, i “Il Corriere della Sera” destaca que “la dona del premier Sánchez està sota investigació”.

Per contra, la decisió del president del govern espanyol de valorar la seva dimissió sí que és recollida per altres mitjans, com el canal televisiu públic RAI News: “Acusen la seva dona, Sánchez valora la dimissió. El president espanyol parla d’ ’estratègia persecutòria’ de la dreta”, titula.

Brussel·les

“Pedro Sánchez amenaça de dimitir com a president del govern espanyol”, titula Politico, el mitjà de referència de l’anomenada ‘bombolla europea’ de Brussel·les, que destaca que el president del govern espanyol va citar en el seu “impactant anunci” els “atacs” de la dreta contra la seva família com a motiu per a iniciar la seva reflexió en “una carta explosiva” el dia en què un jutge de Madrid va obrir una investigació preliminar sobre la seva esposa.

Països Baixos

La corresponsal per a Espanya i Portugal de la televisió pública neerlandesa ENS, Miral de Bruijne, destaca en un article en la web del seu mitjà que “el govern de Sánchez ja era inestable i amb aquests esdeveniments només empitjorarà (...) independentment que el president del govern dimiteixi el dilluns o no, això sembla ser el començament d’una crisi política a Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona