Política

Estat espanyol

Feijóo creu que Sánchez ha posat en marxa una “operació de supervivència política”

El líder del PP demana al president del govern espanyol que s’estalviï una moció de confiança que superarà gràcies als vots independentistes

El president del Partit Popular (PP), Alberto Núñez Feijóo, ha titllat aquest dijous de “frivolitat inacceptable” que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “eludeixi les seves responsabilitats” per rumiar si ha continua al capdavant del govern després de l’obertura de diligències judicials contra la seva dona per un presumpte cas de tràfic d’influències i corrupció en els negocis.

En una declaració als mitjans a la seu del PP, al carrer Génova de Madrid, Núñez Feijóo ha considerat que el líder del PSOE ha posat en marxa “una operació de supervivència política” que passa per mobilitzar els seus afins i “intimidar jutges i periodistes”. Segons ell, Sánchez no aconsegueix “governar per adhesió” i intenta fer-ho per “compassió”.

Núñez Feijóo ha criticat que Sánchez hagi cancel·lat la seva agenda pública per meditar com respon a les acusacions contra la seva dona i hagi ajornat fins dilluns l’anunci de la seva decisió. El popular ha etzibat que “no existeix la figura de president fix discontinu” i que “cap espanyol pot abandonar i eludir les seves responsabilitats, i molt menys el qui ostenta la presidència del govern.

En aquest sentit, ha comparat l’actitud de Sánchez amb l’“espectacle d’un adolescent perquè li vagin darrere dient-li que no se’n vagi i que no s’enfadi”. “S’agafa cinc des per pensar en ell mateix i porta cinc anys pensant en ell mateix. Prou!”, ha dit.

L’expresident gallec creu que Sánchez dirà dilluns que continua al càrrec, però l’ha advertit que així només “prolongarà la seva agonia”. “Al final s’enfonsarà i ho farà sol”, ha reblat.

També li ha volgut dir al cap del govern que si està pensant en plantejar una opció de confiança “se la pot estalviar”, ja que és “evident” que la superarà gràcies al suport “interessat” dels partits independentistes. “L’independentisme sempre fa negoci, però amb el president més dèbil de la democràcia espanyola, el negoci està garantit”, ha lamentat.

A més, ha acusat Sánchez d’haver-se convertit en “el portaveu del lobby del lawfare, indistingible dels seus socis”. “O s’equivoca de país, o s’equivoca de moment”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona