Política

Vergés reivindica un Govern que doni les mateixes oportunitats a totes les comarques

En el primer dia de campanya electoral per a les eleccions del 12-M, el cap de llista de Puigdemont x Catalunya Junts+ a les comarques gironines, Salvador Vergés, ha recordat des del Ripollès que “el que Catalunya necessita és un bon Govern que garanteixi les mateixes oportunitats a totes les comarques, i gestioni el territori atenent a la seva diversitat”. I per això, cal impulsar “polítiques adequades a la realitat de cada municipi”. Vergés, que ha visitat la comarca acompanyat dels candidats Jordi Munell, Mònica Santjaume i Imma Constans i del diputat al Congrés Josep Maria Cervera, s’ha reunit amb empresaris del sector turístic, a Queralbs, i posteriorment amb la Unió Empresarial Intersectorial, a Ripoll, on han abordat les necessitats i reptes dels diferents agents econòmics de la comarca.

“Treballem per a la cohesió territorial des de la seva àmplia diversitat, i les polítiques que ha d’impulsar el Govern l’ha de tenir en compte, tant pel que fa a generar oportunitats com a l’oferta de serveis”, ha assenyalat Verges. “L’equilibri territorial no és només una qüestió de distribuir recursos de manera compensada, sinó d’un canvi de mirada que ha de permetre abordar problemàtiques concretes com infraestructures, viàries i digitals, habitatge, turisme sostenible, tenint en compte la realitat dels municipis de muntanya i quina és la seva voluntat”, ha indicat.

Caldrà, en aquest sentit, “impulsar polítiques que ajudin a donar una empenta el món rural, millorant infraestructures viàries, com la R3 de ferrocarril, que segueix tenint greus mancances que afecten la seva connectivitat. I que permetin crear riquesa a través de generar valor afegit, captar inversions productives i ampliar les oportunitats laborals de les persones que hi viuen”.

En aquest sentit, el programa de Junts posa l’accent en l’accés a internet d’alta velocitat. Avui, que es pot treballar en qualsevol moment i lloc, “cal garantir que arribi fins al municipi més petit, ja que és imprescindible per a la formació, el treball i el lleure, i per tant, per a retenir o atraure població”, i així, evitar el despoblament. Potenciar el suport als petits municipis, reforçant l’assessorament a l’estructura municipal, i millorar-ne el finançament són altres aspectes destacats en el programa electoral



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Criden a testificar l’actriu porno Stormy Daniels en el judici penal contra Trump

barcelona
unió europea

La UE aprova la primera llei europea contra la violència de gènere

barcelona
estat espanyol

El Constitucional torna a tancar la porta a investigar els crims del franquisme

barcelona
Estat espanyol

El Suprem tomba la designació de Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica

Barcelona
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona
societat

Víctimes d’abusos sexuals en institucions catòliques exigeixen un pla català integral de reparació

barcelona
Rússia

Putin ofereix diàleg a Occident si acaba la “política d’agressió”

Barcelona
Política

Aprovat el projecte de llei per a l’eradicació de l’amiant

Barcelona
Política

TVE haurà de fer una entrevista als candidats del 12-M com la de Sánchez

barcelona