Política

política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

El cap de llista, Dani Cornellà, demana un traspàs “total i efectiu” de Rodalies

Acompanyat del regidor Jaume Mach, el diputat cupaire visita Castelló d’Empúries

La candidatura de la CUP-Defensem la Terra a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig defensa que la gent es pugui moure a l’Alt Empordà amb transport públic. La formació independentista aposta per “un canvi profund i urgent en el model de mobilitat del país, per vertebrar-lo amb transport públic i sostenible”.

En una visita avui a Castelló d’Empúries, el cap de llista de la CUP a la circumscripció de Girona, Dani Cornellà, ha estat acompanyat del regidor i conseller comarcal de la formació, Jaume Mach. Pel regidor, “no pot ser que només hi hagi quatre busos al dia que enllacin Cadaqués amb Figueres, o que passi el mateix amb Borrassà”.

L’estació de Camallera

Dani Cornellà ha explicat que el servei de Rodalies de Renfe ha de ser traspassat a la Generalitat de manera “total i efectiva per canviar el mal servei. Reivindiquem, a més, que s’adapti l’estació de Camallera per a trens de mitjana distància”. Aquest avenç –sostenen els cupaires– permetria donar un servei a municipis com ara l’Escala, Viladamat i Ventalló, comptant també una línia de bus que les uneixi amb l’R11. “Cal garantir que aquesta línia comptarà amb horaris adaptats a les necessitats de la gent”.

La proposta estel·lar de la CUP-Defensa la Terra en la mobilitat de la comarca és un tren-tram que uneixi la capital, Figueres, amb Castelló d’Empúries i Roses. “S’han d’impulsar noves connexions ferroviàries que donin servei a la gent del territori i deixar d’invertir quantitats ingents en carreteres, desdoblaments, variants...”. La CUP defensa quatre trens-tram a les comarques de Girona: l’Olot-Banyoles-Girona, el de les Gavarres, el de Blanes-Lloret i el que han defensat avui a Castelló d’Empúries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia