Política

guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils davant la invasió de Rafah

El secretari d’Estat estatunidenc considera que Hamàs té sobre la taula una proposta “extraordinàriament generosa” per part d’Israel per a acordar una treva

El secretari d’Estat estatunidenc, Antony Blinken, ha afirmat aquest dilluns des de Riad que encara no ha vist cap pla per part d’Israel que garanteixi la protecció “eficaç” dels civils davant una invasió contra la localitat palestina de Rafah, fronterera amb Egipte, mentre que es negocia al Caire una treva que podria detenir l’ofensiva.

“Mancant un pla que garanteixi que els civils no sofriran danys, no podem donar suport a una operació militar de gran envergadura en Rafah i encara no hem vist un pla que ens doni confiança que els civils puguin ser protegits eficaçment”, ha assegurat Blinken en la sessió especial del Fòrum Econòmic Mundial (WEF, en anglès), que se celebra en Riad.

La potencial ofensiva d’Israel a Rafah, on malviuen amuntegats al voltant d’1,4 milions de desplaçats per la guerra, s’ha convertit en una línia vermella per a gran part de la comunitat internacional, encara que aquesta operació podria retardar-se en el cas que hi hagi un alto el foc.

Precisament, una delegació del grup palestí Hamàs ha arribat avui al Caire per a lliurar una resposta al pla egipci esmenat per Israel per a una treva, que inclou un alto el foc així com un bescanvi entre els ostatges capturats pel moviment islamista per presoners palestins en presons israelianes.

Davant d’aquesta nova proposta d’acord, Blinken ha assegurat durant la conversa en el WEF que Hamàs té a les seves mans una proposta “extraordinàriament generosa” per part d’Israel per a acordar una treva.

“S’ha fet l’esforç més gran en l’últim parell de mesos per a arribar a aquest alto el foc per a treure als ostatges. I, ara mateix, Hamàs té davant si una proposta extraordinàriament generosa per part d’Israel. I en aquest moment, l’única cosa que s’interposa entre el poble de Gaza i un alto el foc és Hamàs”, ha assegurat Blinken, que ha agraït també el paper de Qatar i Egipte com a mediadors.

El cap de la diplomàcia estatunidenca ha dit que Hamàs ha de “decidir ràpidament” i s’ha mostrat esperançat que prengui la “decisió correcta”.

Aquesta visita de Hamàs al Caire té lloc després que una delegació egípcia mantingués divendres passat converses “en gran manera positives i reeixides” amb Israel, segons va dir diumenge a Efe una font de seguretat egípcia i de Hamàs.

Aquestes fonts no van aportar detalls sobre el contingut de la nova proposta, si bé van dir que “supera els obstacles que dificulten” la declaració d’una treva, un alto el foc, l’intercanvi de presoners i ostatges, així com l’augment de l’ajuda als gazians.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Junqueras deixa la presidència d’ERC però desitja tornar a liderar el partit

barcelona

Mort per extenuació a Gaza

Barcelona
Marcel Comas
Cap de l’oposició a Montmeló (Canviem Montmeló)

“S’ha de poder fer més en salut, educació i habitatge”

Montmeló
Cristina Capó
Alcaldessa de Santa Pau (Units per Santa Pau-AM)

“Volem que el castell torni a ser el cor de Santa Pau”

Santa Pau
polítiques

Junqueras deixarà la direcció d’ERC després del 9-J

barcelona
Estat Espanyol

Una comunitat de monges de Burgos abandona l’església catòlica

Barcelona
estats units

Biden i Trump acorden celebrar dos debats electorals televisats

barcelona
Països Baixos

L’extrema dreta arriba a un acord de coalició amb tres partits de centre i dreta

Barcelona
Suïssa

Condemnen un exministre gambià per crims contra la humanitat

barcelona