Política

estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

Estudiants d’arreu del país posen en qüestió el suport incondicional de Washington a l’Estat jueu

La Policia de Nova York va irrompre la nit de dimarts (hora local) a l’edifici de la Universitat de Columbia ocupat hores abans pels estudiants propalestins en un operatiu de desallotjament que es va saldar amb desenes de detencions, segons informa Efe.

Els policies van utilitzar una grua per accedir a l’edifici des del segon pis, ja que els estudiants havien posat barricades a les entrades principals. Els estudiants no van oposar resistència i van ser detinguts un a un i després traslladats a dependències policials en diversos autobusos, segons informa el diari The New York Times.

L’edifici, anomenat Hamilton Hall, havia estat ocupat la mitjanit anterior pels universitaris de Columbia, epicentre de les protestes estudiantils als Estats Units en contra la guerra d’Israel a Gaza. Aquest edifici té un gran valor simbòlic, ja que també va ser ocupat el 1968 pels estudiants que aleshores protestaven en contra de la guerra del Vietnam.

La Universitat va dir, en un comunicat, que després de tenir constància de l’ocupació de l’edifici, van prendre la decisió que la protesta s’havia convertit en competència de la policia. “Lamentem que els manifestants hagin optat per agreujar la situació a través de les seves accions. Després que la Universitat va saber durant la nit que el Hamilton Hall havia estat ocupat, destrossat i bloquejat, no ens va quedar cap altra opció”, va assegurar.

Les protestes universitàries estan causant un important rebombori als Estats Units i hi ha una gran pressió política perquè es posi fi a un moviment que qüestiona el suport incondicional de Washington al govern d’Israel. La mateixa Casa Blanca va reaccionar a l’ocupació de l’edifici en la prestigiosa universitat novaiorquesa: “Prendre’s per la força edificis no és una cosa pacífica, està malament”, va assenyalar un dels seus portaveus, Andrew Bates, en declaracions a la cadena NPR.

Els republicans, per part seva, havien demanat la intervenció de la Guàrdia Nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia