Política

suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana, a Suïssa

La protesta és com a reacció a dues conferències sobre la història del conflicte palestí-israelià que se celebraran en les pròximes dues setmanes

Uns quaranta manifestants propalestins han ocupat la tarda d’aquest dijous el vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Polítiques de la Universitat de Lausana (UNIL), una de les més prestigioses de Suïssa, segons ha informat la cadena pública de televisió RTS.

La protesta, que de moment es desenvolupa de manera pacífica, té lloc en el vestíbul principal de l’edifici, on els manifestants han organitzat una asseguda amb banderes i mocadors palestins al crit de consignes com a “Palestina lliure”.

Els manifestants exigeixen un boicot acadèmic a les institucions israelianes, a més d’un alto el foc immediat a Gaza, el restabliment immediat del finançament de Suïssa a l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats Palestins (UNRWA) i “la fi de la repressió contra el moviment de solidaritat amb Palestina”, segons la font.

Aquest bloqueig també es produeix en reacció a dues conferències sobre la història del conflicte palestí-israelià que se celebraran en les pròximes dues setmanes en aquest centre d’estudis.

Diverses associacions propalestines haurien sol·licitat la cancel·lació d’aquestes conferències a causa de la “falta de neutralitat” dels seus ponents, un catedràtic d’història de l’Islam i del món musulmà i un altre de la càtedra d’història dels jueus i del judaisme.

La UNIL va assegurar que les conferències tenen previst examinar aquest conflicte des d’un angle històric i no geopolític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]