Política

POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

És una de les mesures que avança el cap de llista per Girona, Salvador Vergés en un acte a Puigcerdà

El cap de llista de Junts per Girona, Salvador Vergés, en un acte a Puigcerdà, ha avançat que una de les primeres accions previstes pel govern que sorgeixi després del 12-M és una auditoria nacional que radiografiï les necessitats d’habitatge que hi ha a cada comarca, per adaptar les mesures ajustades a la realitat de cada territori. “Hi ha un desajust important entre l’oferta i la demanda d’habitatge. Hem de vetllar per crear les condicions que permetin reactivar la generació d’oferta, avaluant les capacitats de planejament per generar-ne més de protegit”, ha subratllat.

En el desè dia de campanya per a les eleccions del 12-M, Vergés ha visitat la Cerdanya, des d’on ha posat el focus en la necessitat de posar les eines necessàries per tal que els joves es puguin emancipar. I en aquest àmbit, garantir l’accés al primer habitatge és clau. “No ens podem permetre que els joves no tinguin accés al primer habitatge. Avui, la seva principal trava per a emancipar-se és aquesta. I des del Govern hem de treballar per revertir la situació, garantint-lo arreu, visquin on visquin. Això passa per ampliar l’oferta d’habitatge assequible, perquè actualment han de marxar dels seus municipis per trobar-lo”, ha explicat el candidat.

Una altra de les mesures previstes, en matèria d’habitatge, és “recuperar el concepte de comptes habitatge, comptes d’estalvi remunerats i amb exempció total d’impostos, sempre que es facin servir exclusivament per comprar el primer”.

Vergés ha participat en un acte electoral a la plaça Santa Maria de Puigcerdà, amb la candidata Glòria Rigola, l’alcalde, Jordi Gassió, i el candidat per a la demarcació de Lleida, Jordi Fàbrega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]