Política

hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

Un exmembre del partit oficialista convoca una protesta que aplega prop de 10.000 hongaresos

Milers d’hongaresos han sortit al carrer aquest diumenge a Debrecen per manifestar-se contra el primer ministre, Viktor Orbán, en una mostra de rebuig infreqüent al cap de govern, a setmanes de les eleccions locals i al Parlament Europeu, segons informa Reuters. La manifestació ha estat convocada per Peter Magyar, un exmembre del govern vist per alguns observadors com l’amenaça més seriosa dels darrers anys a Orbán.

La protesta, que ha aplegat prop de 10.000 persones, s’ha fet, a més, a Debrecen, un feu del partit governant Fidesz. Els candidats de Fidesz han governat aquesta ciutat des de finals de la dècada de 1990. El partit d’Orbán va assolir prop del 60% dels vots a les últimes eleccions.

En el seu discurs davant els contraris a l’actual govern hongarès, Magyar ha denunciat la manca de subsidis per als infants a Hongria en un ataca a la línia de flotació de l’executiu d’extrema dreta hongarès, que es vanta de ser un dels països de la Unió Europea que més inverteix en el suport a les famílies. Magyar també ha denunciat la corrupció del govern.

El gabinet d’Orbán és acusat d’haver canalitzat fons de la Unió Europea a empresaris pròxims a Fidesz per atrinxerar-se en el poder i la Unió Europea ha demanat més competències per investigar la gestió de l’executiu. El primer ministre nega les acusacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]