Política

guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

El líder polític del moviment islamista ha comunicat la decisió a Egipte i Qatar

L’anunci es produeix hores després que Israel hagués posat en marxa l’operació sobre Rafah amb l’ordre d’evacuació de part de la ciutat i una tanda de bombardejos

La milícia palestina Hamàs ha emès aquest dilluns a la tarda un breu comunicat en el qual anuncia que accepta la proposta d’alto amb Israel dels mediadors egipcis i qatarians per aturar la guerra a la Franja de Gaza. En la nota, el grup palestí afirma que el responsable de l’oficina política, Ismail Haniyeh, ha informat el primer ministre de Qatar i el cap del servei d’intel·ligència d’Egipte de la seva decisió, sense donar més detalls sobre el que implica l’acord.

L’anunci de Hamàs arriba hores després que l’exèrcit israelià hagués posat en marxa l’operació sobre la ciutat de Rafah, amb l’evacuació dels residents de les zones orientals i una tanda de bombardejos, senyals d’una invasió imminent.

Les autoritats israelianes estan avaluant la resposta de Hamàs, però funcionaris ja estan dient que la proposta que el moviment palestí diu haver acceptat no és la mateixa que Israel i Egipte van acordar fa deu dies i que va servir de base per a les negociacions indirectes celebrades al Caire.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]