Política

guerra a europa

Rússia llança un nou atac massiu contra el sistema energètic ucraïnès

El comandament militar rus informa de la captura d’altres dues localitats en l’est d’Ucraïna

Rússia ha llançat aquesta matinada un nou atac amb míssils massiu contra infraestructures elèctriques de sis regions diferents del centre, el sud-est i l’oest d’Ucraïna, segons ha informat aquest dimecres el ministre d’Energia d’Ucraïna, Herman Galushchenko.

“L’enemic no abandona els seus plans de deixar als ucraïnesos sense llum. Un nou atac massiu contra la nostra indústria energètica”, ha dit Galushchenko en un comunicat publicat pel ministre en les seves xarxes socials.

Segons Galushchenko, Rússia va atacar “infraestructures de generació i transmissió d’electricitat a les regions de Poltava i Kirovograd (centre), Zaporíjia (sud-est), Lviv, Ivano-Frankivsk i Vínnitsia (oest)”.

Zelenski condemna l’atac

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha condemnat aquest dimecres en un missatge durant el matí publicat en les seves xarxes socials l’atac massiu llançat aquesta matinada per Rússia contra “infraestructures” de sis regions ucraïneses, en el qual les forces russes van utilitzar, segons el president, més de 50 míssils i més de 20 drons.

Zelenski ha recordat que l’atac es produeix quan Ucraïna celebra el Dia de Commemoració de la Victòria sobre el Nazisme en la II Guerra Mundial. Ucraïna celebra des de l’any passat aquesta efemèride el 8 de maig, com ho fa la Unió Europea. Fins llavors la celebrava el 9 de maig igual que Rússia.

Segons ha informat la Força Aèria ucraïnesa, Rússia va llançar la passada matinada contra Ucraïna 55 míssils i 21 drons. Més d’una trentena dels projectils eren míssils de creuer. Les forces russes també van disparar un míssil hipersònic Kinzhal i dos míssils balístics Iskander-M.

Les defenses ucraïneses van interceptar 39 d’aquests míssils i 20 drons. El Kinzhal i els Iskander-M no van poder ser interceptats. Segons el comunicat de la Força Aèria, l’atac va tenir com a objectiu “infraestructures crítiques ucraïneses”.

El ministeri d’Energia ucraïnès també ha confirmat l’atac contra infraestructures de generació i distribució elèctrica en sis regions d’Ucraïna en aquesta nova onada de míssils i drons.

Cauen dues ciutats a l’est d’Ucraïna

D’altra banda, les tropes russes haurien capturat dues localitats en l’est d’Ucraïna en les passades vint-i-quatre hores, segons ha informat aquest dimecres el ministeri de Defensa de Rússia.

“Unitats de l’agrupació de tropes ‘Oest’ van millorar les seves posicions al llarg de la línia del front i van alliberar per complet el llogaret de Kyslivka, a la regió de Khàrkiv”, segons han informat fonts militars russes en un comunicat publicat en Telegram.

Kyslivka està en el sud de la regió nord-oriental ucraïnesa de Khàrkiv, a uns cinc quilòmetres de la frontera de la regió de Luhansk, annexionada per Rússia el setembre de 2022.

Segons el comunicat, l’Exèrcit rus va prendre també el control del llogaret de Novokalínove, situada a uns 20 quilòmetres al nord de la ciutat de Donetsk, la capital de la regió homònima, també annexionada per Moscou.

Per la seva banda, fonts russes de Defensa han indicat que, en resposta als intents d’Ucraïna de danyar instal·lacions energètiques russes, aquest matí les Forces Armades de la Federació Russa van llançar un atac amb armes d’alta precisió, míssils hipersònics Kinzhal i drons contra instal·lacions energètiques i empreses de la indústria militar d’Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]