Política

estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

La iniciativa exigeix al govern espanyol el cessament de García Ortiz pel seu “servilisme descarat”

El Senat ha aprovat aquest dimecres la reprovació del fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, i ha exigit al govern espanyol el seu cessament “immediat”. La iniciativa ha tirat endavant per la majoria absoluta del PP, que ha comptat amb el suport dels vots de Vox i UPN, mentre que el PSOE i l’Esquerra Confederal han votat en contra i els socis habituals del govern de Pedro Sánchez –ERC, Junts, el PNB i EH Bildu– s’han abstingut.

Durant la defensa de la moció, en la qual s’insta a la designació d’un substitut pel fiscal, la senadora del PP María Asunción Mayo ha dit que García Ortiz s’ha desacreditat a si mateix repetidament. “Ha sigut desautoritzat tres vegades per sentències del Tribunal Suprem”, ha afegit abans de denunciar el seu “servilisme descarat” al govern espanyol.

En concret, la senadora del partit de la dreta espanyola ha fet referència al fet que el Suprem va tombar aquest dimarts el nomenament de la seva antecessora en el càrrec, Dolores Delgado, com a fiscal de Sala de Drets Humans i Memòria Democràtica, i a la decisió del Tribunal Superior de Madrid d’investigar la querella de l’empresari Alberto González Amador, parella de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, contra dos fiscals per presumpta revelació de secrets. “Treguin les seves brutes mans de les institucions i cessin el fiscal general”, ha dit la senadora María José Pardo.

El PSOE, per la seva banda, ha retret “l’atac” del PP i destaca el “currículum brillant” del fiscal

Des del PSOE, José María Oleaga ha destacat “el currículum brillant” del fiscal general assegurant que “aquest atac” no té res a veure amb les seves al·legacions sinó que García Ortiz va ser el fiscal del cas Prestige. “Han de respectar al fiscal general, abandonar les faules, la confrontació i la desqualificació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]